Kolumne

utorak, 2. studenoga 2021.

Književnost – publicistika 2.11.2021.



Treće izdanje književne manifestacije "Tadijine jeseni" će se održati od 4. do 12. studenog 2021. Zbog epidemiološke situacije programi će biti djelomično održani uživo i online.

Hrvatska pjesnikinja Marijana Radmilović dobitnica je ovogodišnje Nagrade "Dragutin Tadijanović" koju dodjeljuje Zaklada HAZU, za zbirku pjesama "Putovanje oko tijela" (Zagreb: MeandarMedia, 2019.). Svečanost dodjele Nagrade bit će u četvrtak, 4. studenog, u 12 sati, u Slavonskom Brodu u Spomen-domu Dragutina Tadijanovića u sklopu manifestacije Tadijine jeseni, na 116. rođendan ovog istaknutog hrvatskog pjesnika.

Četiri hrvatske spisateljice – Ivana Bodrožić, Olja Savičević Ivančević, Tea Tulić i Marija Andrijašević – razgovarat će sa španjolskim književnikom i prevoditeljem Miguelom Roánom o svom višetjednom boravku i iskustvima na književnoj rezidenciji u institutu ‘Casa del Mediterráneo’ u Alicanteu, na tribini koja će se održati 4. studenog, s početkom u 17 sati, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Književna manifestacija Galovićeva jesen održava se od 29. listopada do 6. studenoga, a svečano otvorenje upriličeno je u Peterancu.

Izvor:Culturnet.hr


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.