Kolumne

srijeda, 16. lipnja 2021.

40. Susret hrvatskih zavičajnih književnika


vrijeme: 19.06.2021. 17 h

Zavičajni književnici i ove se godine susreću u virtualnom okruženju na jubilarnom 40. Susretu hrvatskih zavičajnih književnika koji će biti održan 19. lipnja, s početkom u 17 sati, putem mrežne platforme ZOOM, uz prijenos uživo na Facebooku Hrvatskog sabora kulture.

Susret hrvatskih zavičajnih književnika književna je manifestacija koja jednom godišnje okuplja zavičajne književne stvaratelje i prezentira njihova najbolja književna ostvarenja.

Cilj Susreta je poticanje i promicanje kvalitetnog književnog stvaralaštva hrvatskih zavičajnih književnika koji pišu hrvatskim jezikom, poticanje i njegovanje svih hrvatskih narječja (kajkavskog, čakavskog i štokavskog), afirmacija zavičajnih književnika i njihovih djela, obogaćivanje hrvatske pisane baštine i razvoj publike.

Jubilarno 40. izdanje književnog Susreta Hrvatski sabor kulture realizira u Godini čitanja uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH te poziva sve ljubitelje književnosti i pisane riječi da zavire u online svijet stihova, kratkih priča i dramskih situacija hrvatskih zavičajnih književnika odabranih putem književnog natječaja HSK-a 2021. Na ovogodišnjem natječaju sudjelovalo je čak 120 autora iz cijele Hrvatske, a članovi Povjerenstva odabrali su najbolja književna ostvarenja za ovogodišnji – jubilarni Susret.

Očekuje nas bogat i i interaktivan program uz:
• audio i video uključivanje članova Povjerenstva (glumica, redateljica i teatrologinja dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić te književnici Ivan Babić i Miroslav Mićanović) s osvrtima na natječaj i rezultate književnog natječaja 2021.
• proglašenje dobitnika plaketa, pohvalnica i priznanja
• audio i video uključivanje odabranih autora (dobitnika plaketa, pohvalnica i priznanja) s interpretacijama odabranih radova, a pridružit će nam se i poznati hrvatski glumac Robert Kurbaša koji će svojim interpretacijama dati posebnu čar poeziji, prozi i drami zavičajnih književnika.

Pridružite se sudretu online putem ZOOM-a ili Facebooka Hrvatskog sabora kulture u subotu, 19. 6. od 17 h.
(*Za praćenje programa putem ZOOM platforme, potrebna je prethodna registracija putem poveznice https://bit.ly/2S34PNI)

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.