Kolumne

četvrtak, 18. ožujka 2021.

Vikend posvećen poeziji u Bujama


vrijeme: 20.03.2021. - 21.03.2021.
mjesto: Buje

21. ožujka slavi se Svjetski dan poezije! Tom prigodom, putujuća knjižara Bookmobil dolazi u istarski gradić Buje, a bit će organiziran i poseban štand isključivo sa zbirkama hrvatskih i stranih pjesnika. Dan ranije, 20. ožujka, gostuje ulični pjesnik Matko Abramić iz Varaždina sa svojim osebujnim poetskim performansom u kojem će prolaznicima pisati pjesme na staroj pisaćoj mašini. Recite mu riječ, izmaštat će vam pjesmu u tili čas i pročitati naglas!

Reci mi riječ i napisat ću ti pjesmu
Subota, 20.03.2021., 9.30h-13h
Ispred atrija POU-a

Abramić, Matko (1984., Čakovec) radi kao urednik poezije u izdavačkoj kući Sandorf. Objavio tri zbirke poezije: ono je samo olujne boje (2007.), Mala doza samizdata (2017.) i Segunda dosis (2020.). Na varaždinskom Špancirfestu, zagrebačkom Cest is d'Best na na Danima grožđa u Bujama, na Interliberu, Adria Art Annale-u (Split) te na mnogim drugim manifestacijama u regiji izvodi(o) performanse Reci mi riječ i napisat ću ti pjesmu na kojima prolaznicima piše pjesme na staroj pisaćoj mašini. Zajedno s Michaelom Reedom (Mitjom Smiljanićem) napisao, producirao i režirao kratki igrani film Edgar koji je prikazan na nekoliko europskih festivala kratkog igranog filma. Živi na potezu Varaždin – Zagreb.

Nedjelja, 21.03.2021., 10-15h
Maja Klarić: Bookmobil
Program
0d 10 do 15 sati
Centar grada (ispred kružnog toka)

Razmjena knjiga - Bookmobil nudi pregršt zanimljivih naslova za sve uzraste koji se slobodno mogu razmijeniti za druge knjige ili manju donaciju. Ponesite sa sobom nešto što ste već pročitali i što ćete zamijeniti za knjigu koja vam upadne u oko!

Osim toga, u Bookmobilu se mogu kupiti sve knjige u izdanju Fotopoetike, mahom putopisi Maje Klarić i Gorana Blaževića, a sve pjesničke zbirke u nedjelju će biti na velikom popustu.

Bookmobil omogućuje dostupnost knjiga i književnih sadržaja u manjim sredinama. Zbivanje organiziraju Kulturna udruga Fotopoetika iz Šibenika i Pučko otvoreno učilište iz Buja, a prvo je u nizu gostovanja diljem zemlje kao dio programa "Bookmobil - putujuća knjižara" koje je podržalo Ministarstvo kulture i medija u sklopu Godine čitanja.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.