Kolumne

četvrtak, 18. ožujka 2021.

Za isplatu jednokratne potpore nezavisnim profesionalcima u području kulture i umjetnosti osigurano 5.688.000 kuna


vrijeme: 18.03.2021.


U okviru provedbe Javnog poziva za dodjelu namjenskih sredstava umjetničkim strukovnim udrugama za isplatu jednokratne potpore umjetnicima u 2021. godini osigurana su sredstva u ukupnom iznosu od 5.688.000 kuna.

Ministarstvo kulture i medija uplatit će odobrena sredstva strukovnim udrugama koje će ih raspodijeliti svojim članovima, nezavisnim profesionalcima u području kulture i umjetnosti, koji su dokazali da im je zbog posebnih okolnosti uvjetovanih pandemijom onemogućeno ili bitno otežano obavljanje umjetničke djelatnosti.

Ovim Javnim pozivom odobrena su namjenska sredstva za 29 umjetničkih strukovnih udruga na temelju čijih potvrda se ostvaruju porezne olakšice u ukupnom iznosu od 5.688.000 kn za isplatu jednokratne potpore za 711 njihovih članova koji su udovoljili osnovnim i stručnim kriterijima za dobivanje jednokratne potpore. Iznos pojedinačne jednokratne potpore je 8.000 kn.

Strukovne udruge će na svojim mrežnim stranicama objaviti imena članova koji su stekli pravo na potporu. Ministarstvo kulture i medija zahvaljuje svim strukovnim udrugama na aktivnom sudjelovanju u procesu definiranja kriterija, informiranju članova te evaluaciji pristiglih prijava. Zahvaljujući visokoj razini uspostavljenog dijaloga uz međusobno uvažavanje različitih pozicija, uspješno je u vrlo kratkom vremenu dovršena cjelokupna procedura i osigurane potpore umjetnicima.


Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.