Kolumne

srijeda, 10. ožujka 2021.

Otvorene prijave programa za Noć knjige 2021.


prijava: 09.04.2021.


Noć knjige, koja će se održati u petak, 23. travnja, organizira se desetu godinu zaredom, u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja). Ovogodišnja manifestacija posvećena je temi: Ljekovita moć knjige.

U Godini čitanja, kvalitetnim programima i akcijama želi se pozornost skrenuti na knjigu i čitanje te govoriti o položaju i vrijednosti knjige u suvremenom društvu.

U Noći knjige 2021. pozivamo vas da posebnu pozornost posvetite temi LJEKOVITA MOĆ KNJIGE. Mogu li nam, i kako, knjige pomoći u održavanju zdravlja pojedinca i društva? Koje bismo knjige kao lijek „prepisali“ sebi i drugima – i zašto? Može li se svakom vremenu preporučiti neka knjiga kao lijek? Koju bismo literaturu ponudili kao spas vremenu u kojem danas živimo? Zavirite u svoje kućne, školske, institucionalne apoteke i u njima potražite ljekovitu literaturu.

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Programe i akcije koje planirate u Noći knjige 2021. možete prijaviti do 9. travnja putem prijavnice koja je dostupna na internetskoj stranici Noći knjige: https://prijava.nocknjige.hr/prindex.php. Kratke upute kako prijaviti programe i riješiti probleme s kojima se možete susresti nalaze se ovdje.


Aktivnosti pratite na:

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.