Kolumne

četvrtak, 12. studenoga 2020.

Spisateljica Ivana Šojat na 5. međunarodnom književnom festivalu EU-Kina

 

vrijeme: 20.11.2020.

5. izdanje međunarodnog književnog festivala EU-Kina dovest će vodeće pisce iz cijele Europske unije u Kinu na online proslavu knjiga, književnika i čitatelja koja će u razdoblju od 12. studenog do 6. prosinca 2020. godine, promišljati temu 'Recovery/Reflection' u kontekstu globalnih pitanja današnjice te slaviti ulogu književnosti u društvu.

Europski i kineski pisci okupit će se online kako bi predstavili svoje literarno bogatstvo i tradiciju, razgovarali o struci te razmijenili svoje ideje i iskustva. Jedinstvena je to prilika za predstavljanje iznimne europske vrijednosti, njezine kulturalne i jezične raznolikosti, kineskim čitateljima i publici.
 
Na ovogodišnjem festivalu sudjelovat će hrvatska spisateljica i prevoditeljica Ivana Šojat koja će na temu „The Power of Literature: Building Bridges Across the Globe“ razgovarati s kineskom književnicom Zhu Wenying te predstaviti svoj književni rad.

Ivana Šojat uspješna je i nagrađivana autorica koja je svoje obrazovanje iz francuskoga jezika i književnosti stekla na sveučilištu u Belgiji. Dobitnica je „Nagrade Vladimir Nazor“ za 2009. godinu, za roman Unterstadt, njezin roman Šamšiel je 2002. godine nagrađen Poveljom za uspješnost na Kozarčevim danima u Vinkovcima, dobitnica je nagrade Ksaver Šandor Gjalski za najbolji roman 2010. godine,  nagrade Fran Galović za najbolje prozno djelo zavičajne tematike i nagrade Josip i Ivan Kozarac za knjigu godine također 2010. godine. Autorica je brojnih romana i zbirki priča te prevodi s francuskoga i engleskoga jezika.
 
Književni dijalog Ivane Šojat i Zhu Wenying održat će se u petak, 20. studenog u 19,30 sati po pekinškom vremenu, a u 12,30 sati po lokalnom vremenu.
Zoom Webinar ID putem kojega možete pristupiti razgovoru: 612 5455 1054
Više informacija o njezinom sudjelovanju te intervju s književnicom potražite na poveznici.
 
Prisjetimo se kako su na prijašnjim izdanjima toga književnog festivala u Kini sudjelovali osječka književnica, umjetnica i sveučilišna profesorica Jasna Horvat govoreći o svome romanu Vilijun koji pripovijeda o Marku Polu te slikar, kipar i ilustrator Svjetlan Junaković koji je u Kini objavio velik broj naslova za djecu i mlade.
 
http://eu-china.literaryfestival.eu/​

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.