Kolumne

četvrtak, 8. listopada 2020.

Objavljeni rezultati 7. književnog natječaja 'Moje drago serce'

 

vrijeme: 07.10.2020.


Ove je godine na sedmi međunarodni književni natječaj 'Moje drago serce' prijavljeno čak 88 kratkih ljubavnih priča potaknutih slavnim pismom koje je Petar Zrinski uoči smaknuća uputio supruzi Katarini. Članovi stručnog povjerenstva za vrednovanje, književnica Julijana Matanović, profesorica Dubravka Težak i književnik Jasmin Imamović, među 88 prijavljenih priča odabrali su sedam priča za posebnu pohvalu i tri priče koje će dobiti nagradu 'Stjepko Težak'.

Nagrada "Stjepko Težak" 2020.:
1. nagrada (5.000 kn)
Mima Juračak, Sisak: Ferdo
2. nagrada (3.000 kn)
Danila Linić, Kostrena: Freska
3. nagrada (1.500 kn)
Rosie Kugli, Zagreb: Okus izdaje
 
Posebne pohvale povjerenstva 2020. (pohvaljeni autori nisu rangirani):
Ivana Adlešić Pervan, Jakšić: Ruke
Maja Čačić, Karlovac: Malefica
Senka Čorak, Rijeka: Svaka je šetnja sada maštanje o šetnji
Sanjin Ćiković, Viškovo: Vaza
Nada Đerek, Posušje, BiH: Sova ljubičastih očiju
Mirjana Mikulec, Oroslavje: Knjiga utisaka
Jasna Pavlović, Ozalj: Škrinja ljubavi
 
Rezultati natječaja nalaze se i u prilogu, a možete ih naći i na Facebook i web stranicama Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj.
 
Inače se nagrada "Stjepko Težak" za najbolje priče na natječaju "Moje drago serce" dodjeljuje u travnju, ali kako je ove godine pandemija COVID-19 sve poremetila, tako se i ozaljski književni natječaj produžio. Dodjela nagrade "Stjepko Težak" održat će se 30. listopada 2020. u Zavičajnom muzeju Ozalj u ozaljskom Starom gradu, u skladu sa svim epidemiološkim mjerama.
 
Tri najbolje priče bit će objavljene na web stranici Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj nakon dodjele nagrade "Stjepko Težak", a po završetku sljedećeg, osmog izdanja natječaja "Moje drago serce" planira se objava druge zbirke 40 najboljih priča s natječaja organiziranih od 2018. do 2021., nastavak knjige "Gartlic ljubavi" iz 2018.
 
Natječaj "Moje drago serce" 2020. organizirali su Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju pod pokroviteljstvom Grada Ozlja i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.