Kolumne

petak, 10. travnja 2020.

Međunarodni glazbeno - poetski susret pjesnika - "Poetski prozor u svijet"

Hrvatsko književno društvo iz Rijeke na inicijativu počasnog predsjednika Valeria Orlića i moderatorice/ca Ive Santini i Ivana Španjića pokrenulo je i održalo 4.04.2018. , 1. Međunarodni glazbeno - poetski susret pjesnika - "Poetski prozor u svijet", na kojom su sudjelovala 32 autora/ca iz 12 zemalja svijeta od; Njemačke, Švicarske, Ukrajine., Poljske, Češke, Italije, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske.

Susret se održao preko aplikacije Zoom koja se pokazala kao dobar poveznik i poetski prozor u svijet iza kojeg umjetnici i dalje odašilju svoj kreativni glas svijetu. Zbog interesantnosti programa odlučeno je kako će se svake subote od 18 sati održavati manifestacija "Poetski prozor u svijet".

Već ove subote 11.04. 2020., u 18 sati na aplikaciji kamera zoom okupit će se na 2. Međunarodnom glazbeno - poetskom susretu preko 50 pjesnika, iz 17 država svijeta. Cilj nam je da pošaljemo pozitivnu energiju i glas ljudima i kolegama umjetnicima, kako samo u zajedništvu možemo napraviti korake za boljitak ljepšeg svijeta. Granice nisu ograde, sloboda misli donosi i slobodu putovanja i proputovanja životom. Ostanimo doma, sačuvajmo i izgradimo bolji svijet za našu djecu, poruka je organizatora Hrvatskog književnog društva, rekao je Valerio Orlić i nadodao kako ovi naši književni susreti idu k maksimalnom dosegu od 100 sudionika što podržava aplikacija kamera Zoom. Kako bi se uključili i ljubitelji pisane riječi, organizatori su se potrudili da prenos susreta ide uživo preko Youtube-a, na kanalu Ive Santini. Link za live stream će biti objavljen u trenutku kada događaj otpočne na Facebook-u i na stranicama HKD.

Za HKD
Valerio Orlić
0981817012

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.