Kolumne

petak, 6. prosinca 2019.

Predstavljana deseta zbirka pjesama Jose Štuline



Piše: Tomislav Marijan Bilosnić

Pred mnogobrojnom zadarskom publikom, u prepunoj Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice u Zadru, u četvrtak, 5. prosinca 2019. godine održano je predstavljanje nove, desete zbirke pjesama autora Jose Štuline pod naslovom "Ljubav ne umire".

Uz autora u predstavljanju ovog jubilarnog Štulinovoga izdanja sudjelovali su mr. sc. Miro Grubić, ravnatelj Znanstvene knjižnice, književnik Tomislav Marijan Bilosnić, kantautorica Lada Šokota i Gabrijela Meštrović Maštruko, glumica Kazališta lutaka Zadar. O Štulinovom pjesništvu govorili su nadahnuto T. M. Bilosnić i M. Grubić, dok je pjesme iz njegove najnovije zbirke čitala G. M. Maštruko, a L. Šokota je sve popratila glazbom i šansonama posvećenim slavljeniku. Na kraju J. Štulina je zahvalio svima na pažnji i interesu iznijevši i svoja pjesnička načela.

Najnovija zbirka pjesama Jose Štuline „Ljubav ne umire“ obima osamdeset i šest stranica tiskana je u izdanju Nakladničke kuće „Tonimir“ iz Varaždinskih Toplica. Za nakladnika se potpisuje Marija Martinez, pogovor je napisao Miro Grubić, grafički jer urednik Stjepan Pintarić, a prijelom Danijel Bubnjarić. Ovo luksuzno izdanje ilustrirala je autorova unuka Marija kako stoji u impresumu.  

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.