Kolumne

srijeda, 18. prosinca 2019.

Nataša Govedić gostuje u Booksi


vrijeme: 19.12.2019. 20 h
mjesto: Zagreb; KK Booksa, Martićeva 14d

U četvrtak, 19. prosinca, u 20 sati, u klubu Booksa održat će se književni razgovor s profesoricom na Akademiji dramske umjetnosti, teatrologinjom, kazališnom i književnom kritičarkom, urednicom i dramskom pedagoginjom Natašom Govedić. Razgovor će se održati u povodu izlaska njezinog romana 'Kako zavoljeti morskog psa?'.

„U usporedbi s imperijem pornografije, prijateljstvu definitivno nedostaje spektakla, sprava za mučenje, globalne politike, krvi i sjemena", piše Nataša Govedić na početku svoje nove knjige pod naslovom Kako zavoljeti morskog psa? Iako se prijateljstvo u vrijeme gladi za opscenostima smatra u svakom smislu, pa i umjetničkom, nejestivim, upravo će u njemu Govedić otkriti duboku dramatičnost intimnog svijeta svakoga od nas, bezbrojne registre osjećanja i misli te njemu posvetiti cijeli ovaj roman. Taj je roman stilski, kompozicijski i značenjski građen bez pomodnog, spektakularnog veziva, a s puno raznolikog poetičnog, imaginativnog i kulturološkog materijala.
O romanu Kako zavoljeti morskog psa?, mogućim politikama (ne)prijateljstva, licima drugih u kojima se sami ogledamo, dijalogu, bliskosti i sestrinstvu, kao i različitim oblicima njezina dugogodišnjeg pisanja i djelovanja s Natašom Govedić razgovarat će kritičarka i publicistica Katarina Luketić.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.