četvrtak, 4. travnja 2019.

Više od 20 kazališta na Lutkarskom proljeću u Vukovarsko-srijemskoj županiji


vrijeme: 08.04.2019. - 12.04.2019.
mjesto: Vukovarsko-srijemska županija

Na 24. Lutkarskom proljeću ove godine gostuje 20 kazališta iz Hrvatske i dijaspore koja će izvesti više od 100 lutkarskih predstava i predstava za djecu i mlade u 5 gradova, 20 općina i više od 10 mjesta Vukovarsko-srijemske županije.

Bogat program kazališta i predstava upotpunit će niz događanja.
 
Svečanost otvorenja 24. Lutkarskog proljeća održat će se u Starim Mikanovcima u Domu kulture, u ponedjeljak 8. travnja kad će Tvornica Kazalište lutaka iz Zagreba izvesti svoju hit predstavu "Tarzan".
 
Nagrade i Povelje "Zvonko Festini" -  za životno djelo u području lutkarske umjetnosti bit će dodijeljene u Gradskom muzeju Vukovar (Galerija Oranžerija) u ponedjeljak, 8.travnja.
 
Prije svečanosti dodjele nagrada bit će otvorena spomen- izložba lutaka nedavno preminulog akademika Zlatka Boureka - Kazališne lutke Zlatka Boureka.
 
U četvrtak, 11. travnja, u sklopu Lutkarskog proljeća održavaju se 4. Susreti književnika za djecu i mlade, kada će biti dodijeljene nagrade pozivnog natječaja Tena i Tenica za najbolji dramsko-kazališni tekst za djecu i mlade, dok će  književnici – Snježana Babić Višnjić, Nada Mihaljević, Ratko Bjelčić, Željka i Jadranko Bitenc i Vladimir Bakarić predstaviti publici svoja nova izdanja  u vinkovačkoj Gradskoj knjižnici. Književnici će gostovati i u školama Vukovarsko-srijemske županije.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.