Kolumne

četvrtak, 4. travnja 2019.

Dječji festival Monte Librić uz dosad najživlju scenografiju


vrijeme: 08.04.2019. - 14.04.2019.
mjesto: Pula
url: http://www.montelibric.sanjamknjige.hr/

Pod tematskom odrednicom 'Volim grad / Amo la mia città' u ponedjeljak se u pulskoj Zajednici Talijana otvara 12. festival dječje knjige Monte Librić, prepoznat kao imaginarno osmo pulsko brdo knjiga za djecu, koji će se ove godine predstaviti mnoštvom programa koji u svom pristupu i prezentaciji imaju značajnu umjetničku i stručnu dimenziju, najavljeno je u četvrtak u Puli na konferenciji za novinare.

Tijekom festivala, koji traje od 8. do 14. travnja održat će se niz promocija knjiga, literarno-ilustratorskih radionica, kazališnih predstava, filmova i scensko-glazbenih nastupa.

Po riječima glavne organizatorice festivala Doris Blašković, u izložbeno-prodajnom dijelu Monte Librića bit će izloženo više od dvije tisuće naslova uz popuste od 10 do 50 posto, a uz pedesetak hrvatskih nakladnika sudjelovat će i talijanski nakladnici čija izdanja distribuira tršćanska knjižara "Nero su Bianco".

"Ovogodišnje izdanje Monte Librića obilježava i izuzetna suradnja s pulskom Zajednicom Talijana Pula, koja je i ove godine suorganizator svih zbivanja. Talijanski program donosi u Pulu značajna imena talijanske književne scene, među kojima su Emanuela Nava, Fabrizio Altieri i Manuela Salvi", istaknula je selektorica talijanskog programa Liana Diković dodavši kako će okosnicu programskog dijela Festivala činiti susreti s autorima.

U Pikniku s autorom će tako, kako je rečeno, najnovije naslove predstaviti Zoran Ferić, Jasna Jasna Žmak, Tanja Konforta, Zdenko Bašić, Peter Škerl, Tatjana Pokrajac-Papucci, Davor Šunk, Aljoša Vuković, Vanda Čižmek, Vlasta Golub, Ivana Francišković Olrom i Mario Šimić.

"Svi programi 12. Monte Librića dotaknut će se ili nadovezivati na temu grada, posebno kreativne radionice među kojima se ističu radionice Školske knjige u kojima polaznici razvijaju predčitateljske vještine dok će studenti s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održati niz radionica", istaknula je Doris Blašković dodavši kako će se svakodnevno na terasi Zajednice Talijana održavati program "Tone & Tonka". Čitajući knjige na štulama, uz pjesmu i glazbenu pratnju te pripovijedajući legende o gradu Puli pokazat će najmlađim čitateljima da se čitati ne mora u tišini i da čitanje može biti vrlo zabavno i uvijek novi doživljaj koji različite priče povezuje u harmoničnu cjelinu riječi, slike i zvuka.

Svake večeri Festivala najmlađi ljubitelji knjige ponovno će moći uz Baku Librić i njezine goste uživati u Priči za laku noć ulazeći pomalo u čaroban, izmaštani svijet književnosti i čitanja.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.