četvrtak, 4. travnja 2019.

12. Festival hrvatske drame za djecu 'Mali Marulić'


vrijeme: 09.04.2019. - 12.04.2019.
mjesto: Split

Dvanaesti Festival hrvatske drame za djecu 'Mali Marulić' održat će se u Splitu od 9. do 12. travnja, a tijekom četiri dana nastupit će 6 kazališta.

Izbornik Ivan Plazibat je između 22 prijavljene predstave izabrao njih 8 koje će biti izvedene u natjecateljskom dijelu programa:

1.Anica Tomić i Jelena Kovačić: Moj razred 2. b / redateljica: Anica Tomić / produkcija: Gradsko kazalište lutaka Split
2.Tamara Kučinović: Zamrznute pjesme / redateljica: Tamara Kučinović / produkcija: Gradsko kazalište lutaka Rijeka
3.Ivana Francišković Olrom: Čudak Šumek / redateljica: Morana Dolenc / produkcija: Kotar teatar (u koprodukciji s kazalištem Mala scena)
4.Ana Prolić: Nikomu pravo / redateljica: Ana Prolić / produkcija: Kazalište lutaka Zadar
5.Kristijan Ugrina: Zdrav i čist dom, to je baš po mom / redatelj: Kristijan Ugrina / produkcija: Zagrebačko kazalište mladih.
6.Ivana Đula i Milica Sinkauz: Avanture malog Juju / redateljica: Renata CarolaGatica / produkcija: Gradsko kazalište lutaka Rijeka
7.Ratko Zvrko: Grga Čvarak / redatelj: Dario Harjaček / produkcija: Gradsko kazalište lutaka Split
8.Petra Cicvarić: U potrazi za slovom r / redatelj: PeđaGvozdić / produkcija: Gradsko kazalište Zorin dom, Karlovac
Stručni žiri ovogodišnjeg festivala čine: Marija Sekelez, glumica i kazališna producentica, Igor Tretinjak, teatrolog, profesor hrvatskog jezika i književnosti i kazališni kritičar, Selma Spahić, redateljica, Siniša Novković, glumac, kazališni autor i redatelj te doc.dr.sc. Višnja Rogošić, teatrologinja.
Stručni žiri od ove godine ima pravo dodijeliti još jednu, uvjetnu nagradu, koja nosi ime Zdenke Mišure, dugogodišnje ravnateljice GKL- Split, koja je prije 12. godine pokrenula Festival Mali Marulić i svojim djelovanjem značajno pridonijela kazalištu i kulturi Grada Splita. Službeni naziv je Nagrada Zdenka Mišura, za najveći kazališni izazov.
Jednu nagradu, onu za najbolju predstavu po njihovom sudu, dodijelit će i dječji žiri kojeg čine učenici od 1. do 5. razreda splitskih osnovnih škola.
Nagrade natječaja Mali Marulić za najbolji dramski tekst
U roku do 6. siječnja 2019. na Natječaj za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu MaliMarulić pristiglo je 18 tekstova. Žiri u sastavu Ana Prolić, Belmondo Miliša i Jasen Boko dodijelio je dvije nagrade:prvu tekstu 'Ribe u nevolji' Petre Cicvarić, a drugu tekstu 'Sonata za kantu za smeće' Kristine Gavran.
Žiri za najbolji tekst će nagrade dodijeliti u utorak 9. travnja u 19 sati, u sklopu programa svečanog otvaranja festivala u Gradskom kazalištu lutaka Split.
Festival službeno počinje 9.4. ujutro u 10 sati, kada će biti izvedena predstava kazališta domaćina Moj razred 2.b., autorskog dvojca Anice Tomić i Jelene Kovačić u izvedbi glumaca Gradskog kazališta lutaka Split.
Na ovogodišnjem Festivalu sudjelovat će gotovo 100 kazališnih umjetnika i gostiju, a predstave i druge programe pratit će više od 2 000 malih i velikih gledatelja.
Festivalski programi događat će se na nekoliko lokacija – u Gradskom kazalištu lutaka Split, Gradskom kazalištu mladih i Multimedijalnom kulturnom centru.
Detaljan program i raspored Festivala objavljen je na web stranicama Kazališta www.gkl-split.hr.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.