Kolumne

ponedjeljak, 11. ožujka 2019.

U Jastrebarskom otkrivena Mala besplatna knjižnica


U petak, 8. ožujka, povodom 120. rođendana slavnog hrvatskog književnika za djecu Mate Lovraka te u čast Međunarodnog dana žena ispred Osnovne škole "Ljubo Babić" Jastrebarsko svečano je otkrivena prva jaskanska Mala besplatna knjižnica, u organizaciji Kreativnog studija Zvrk, Kazališta Škrabe, Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom i jaskanske osnovne škole.

Time se Jastrebarsko uključilo u međunarodni projekt Little Free Library, a Jaskanci sada mogu besplatno posuđivati knjige, ali i donositi u novu knjižnicu knjige koje žele podijeliti s drugima.

Kroz program otkrivanja kućice vodila je školska knjižničarka Sandra Marković Čukoić, kućicu je izradio Goran Ringel, autor i urednik popularne web i Facebook stranice "Jastrebarsko stare slike", a oslikala školska likovna grupa pod vodstvom prof. Ivane Strmečki Vučina.

Pozivamo vas da posjetite jaskansku Malu besplatnu knjižnicu te se tako uključite u projekt "Vrelo zavičaja" koji provode Kreativni studio Zvrk i jaskanski ogranak Matice hrvatske, a koji već dvije godine pomaže Zagrebačka županija.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.