Kolumne

ponedjeljak, 11. ožujka 2019.

Sjećanja Krležinih suvremenika | Zlatko Kauzlarić Atač



U utorak, 12. ožujka 2019. u 18 sati u Memorijalnom prostoru Miroslava i Bele Krleže, Krležin Gvozd 23., u okviru projekta Sjećanja Krležinih suvremenika, prema autorskoj zamisli Gorana Matovića, istaknuti slikar i scenograf svjedočit će o susretima s Krležom.
Od 1973. više je puta portretirao Krležu u raznim crtačkim tehnikama (olovka, tuš, pastel, ulje, akril); ističe se pastel u boji iz 1976. (s Krležinom posvetom sadašnjim vlasnicima) i dramatični Posljednji susret s Krležom – evokacija viđenja i razgovora 12.11.1981. Kao scenograf postavio je s velikim uspjehom više Krležinih tekstova i njihovih adaptacija. Sjajno je surađivao s Georgijem Parom, velikim redateljem Krležina teatra.
Nakon sjajnih Sjećanja Krležinih suvremenika koja su priredili Predrag Matvejević, Velimir Visković, Bora Ćosić, Željko Senečić, Marija Ujević Galetović, Slavko Goldstein, Irena Vrkljan, Edo Galić, Branislav Glumac, Ivan Golub, Latica Ivanišević, Vladimir Gerić, Rupprecht S. Baur, Antun Vrdoljak, Neva Rošić, Rajko Grlića i Marijeta Vujičić memorijski niz nastavljamo svjedočanstvom Zlatka Kauzlarića Atača.
Organizatori ovog projekta su Teatar poezije i Muzej grada Zagreba, a pokrovitelj je Grad Zagreb.
Za ovu prigodu Slastičarnica Zagreb sudionike ovog događanja počastit će Krležinim kafe šnitama koje su promovirane 2017. godine na Festivalu Miroslav Krleža.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.