Kolumne

četvrtak, 24. siječnja 2019.

Eric Johansson | Božana Ćosić: Alternativni svijet


Misteriozni triler sa elementima akcije, romance i fantastike, talentirane brodske književnice Božane Ćosić napeto je i nesvakidašnje djelo koje nas uvodi u svijet britanskog milijunaša, sanjara i tvorca virtualnih igrica Johna Whitea koji se nakon jedne ne baš ugodne večeri budi u parku u tuđoj odjeći, ali na njegov užas i u tuđem identitetu.

Sve što je stekao, sav njegov život, bogatsvo, moć, želje, snove, ženu, obitelj, zaposlenike, tvrtku, prijatelje u jednom trenutku ukrala mu je jedna misteriozna osoba koju svi nazivaju njegovim imenom, dok Johna nitko ne prepoznaje niti ne vjeruje njegovoj priči, čak ni vlastita žena i roditelji!

Jedini koji mu odluči povjerovati i pomoći je slučajni prolaznik koji ga je pronašao onesvještenog tog kobnog dana i njih dvojica kreću u potragu za pravom istinom.


Što se Johnu dogodilo? Je li on zaista onaj za kojeg se smatra? Kako mu se život kojeg je toliko dugo gradio mogao raspasti na komade u jednom momentu? Je li zaista ostao sam na ovom svijetu, bez ikoga tko bi vjerovao njegovim tvrdnjama? Kako je moguće da njegov identitet ne može potvrditi ni lokalna policija?

I je li njegov svijet, a tako i život uopće stvaran, ili je sazdan od iluzije i laži? Je li prekasno da ga ispravi i povrati ono što mu pripada? Tko je taj drugi John koji se svima predstavlja u njegovo ime?

Na ovo i još mnoga druga zanimljiva pitanja dobit ćete odgovor ako pročitate ovaj uzbudljvii triler koji vas od samog početka pa do kraja neće ostati ravnodušnima, tražit ćete odgovore, znojiti se i strepiti nad sudbinom našeg junaka, a nova pitanja će pristizati i pristizati sve dok konačnog finalnog čina koji će vas, siguran sam, oduševiti, kao što je oduševio i mene! Moje najveće preporuke!

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.