Kolumne

ponedjeljak, 17. rujna 2018.

Proglašenje najboljeg romana u Natječaju GKK “Najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman”


U sklopu obilježavanja  svoje 20. obljetnice, Gradska knjižnica Kaštela raspisala je Natječaj “Najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman”.

Proglašenje dobitnika bit će objavljeno na tiskovnoj konferenciji koja će se održati u srijedu, 19. rujna 2018. g. u Gospojskoj štradi u Kaštel Sućurcu s početkom u 9.00 sati.

Između 15 rukopisa pristiglih na natječaj Povjerenstvo je izabralo najbolji rukopis koji je svojom kvalitetom i temeljitom razradom tema iz hrvatske povijesti zaslužio nagradu.

Najbolji rukopis  bit će nagrađen novčanom nagradom od 10.000,00 kn, a roman će biti objavljen u nakladničkoj kući Naklada Bošković u sunakladništvu s Gradskom knjižnicom Kaštela. Pokrovitelj glavne nagrade je Grad Kaštela.

Svrha natječaja jest obogaćivanje žanrovske raznolikosti hrvatske književnosti te poticanje zanimanja za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo. Cilj natječaja jest i upoznavanje šire javnosti s događajima iz hrvatske povijesti na što zanimljiviji način, a što bi trebalo biti postignuto upravo kroz ovakvu formu.

Natječaj je bio otvoren od 5. travnja do 5. srpnja 2018. godine, a Gradska knjižnica Kaštela je istog raspisala i iz razloga što se upravo u Kaštelima, kolijevci hrvatske državnosti, čuva prijepis Trpimirove darovnice iz 852. godine (rodni list hrvatske državnosti), u kojoj se po prvi put spominje ime HRVAT.

Premijerno predstavljanje nagrađenoga romana i autora bit će održano u prosincu 2018. u Kaštelima na Dan Gradske knjižnice Kaštela, a u povodu obilježavanja njezine 20. obljetnice i u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.