Kolumne

petak, 8. lipnja 2018.

Nagrada Mato Lovrak, za najbolji dječji roman pripala je Sonji Smolec, za roman „Marama s bubamarama“


U Velikom Grđevcu je 7. lipnja 2018. na 31. Lovrakovim danima dodijeljena nagrada za najbolji dječji roman.Ove godine tu nagradu dobila je Sonja Smolec za roman za djecu i mlade „Marama s bubamarama".

Roman „Marama s bubamarama" je tiskan 2017. godine u nakladi nakladničke kuće Semafora.

Roman prati jednu običnu-neobičnu obitelj iz Zagreba koja biva prisiljena preseliti iz jednog dijela Zagreba (stare Trešnjevke, s kućom i vrtom) u stan u Novi Zagreb. Naravno, to preseljenje je bez obzira na to što je „samo“ preseljenje iz jednog dijela Zagreba u onaj drugi, ipak za troje djece (gimnazijalac Borna od 15 godina, dječak Damir od 7 godina i mala djevojčica Katarina od 6 godina), velika promjena puna novih izazova s kojima se mora nositi kako obitelj, tako i sama djeca…
Sonja Smolec (rođena 1953. u Puli, Hrvatska) je hrvatska je književnica i pjesnikinja. Od 1956. do 1985. je živjela u Zagrebu, a trenutno živi u Velikoj Gorici.

Moramo spomenuti da su ove godine dvije autorice čija su djela izašla u nakladi Semafora, dobile prestižne književne nagrade. Melita Rundek je za svoj roman"Letači srebrnih krila" dobila nagradu  "Anto Gardaš" a nakon nje i Sonja Smolec nagradu "Mato Lovrak".

Vezane objave:

📖Milan Zagorac | Sonja Smolec: Marama s bubamarama

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.