Kolumne

nedjelja, 20. svibnja 2018.

Sjećanja Krležinih suvremenika | Neva Rošić


U utorak, 22. svibnja 2018. u 18 sati u Memorijalnom prostoru Miroslava i Bele Krleže (Krležin Gvozd 23) u okviru projekta Sjećanja Krležinih suvremenika, prema autorskoj zamisli Gorana Matovića, velika glumica Neva Rošić svjedočit će o susretima s Krležom. 

U ovim sjećanjima Neva Rošić govorit će nam o fascinaciji Krležinim čudom riječi, o tome kako ga je kao djevojčica gledala u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivan pl. Zajc u Rijeci, te ulogama u Krležinim dramama.

Neva Rošić u domu velikog pisca svjedočit će o svojoj "Krležijani".

Vrhunac glumačkog puta Neve Rošić njezina je interpretacija triju junakinja iz glembajevskog ciklusa (barunica Castelli, Laura, Klara). Kritičari su zapisali kako je rijetko koja glumica te likove oblikovala s toliko profinjenog i produhovljenog psihološkog nijansiranja. Taj triptih ostaje ne samo najupečatljivija ekspresija iz razdoblja njene pune glumačke zrelosti, već i pravi dragulj u povijesti novije hrvatske glumačke umjetnosti.

Nakon sjajnih Sjećanja Krležinih suvremenika koja su priredili Predrag Matvejević, Velimir Visković, Bora Ćosić, Željko Senečić, Marija Ujević Galetović, Slavko Goldstein, Irena Vrkljan, Edo Galić, Branislav Glumac, Ivan Golub, Latica Ivanišević, Vladimir Gerić, Rupprecht S. Baur, Antun Vrdoljak memorijski niz nastavljamo svjedočanstvom Neve Rošić.

Organizatori ovog projekta su Muzej grada Zagreba i Teatar poezije, a pokrovitelj Grad Zagreb.

Za ovu prigodu Slastičarnica Zagreb sudionike ovog događanja počastit će Krležinim kafešnitama koje su promovirane na prošlogodišnjem Festivalu Miroslav Krleža.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.