Kolumne

utorak, 17. travnja 2018.

Tjedan dobre dječje knjige iza ugla: prava knjiga s pravim čitateljem


Od ponedjeljka 23. 4. do nedjelje 29. 4. Rijeka, ali i cijela Primorsko-goranska županija (osim u Rijeci vidimo se i u Bakru, Crikvenici, Delnicama, Kostreni, Malom Lošinju, Novom Vinodolskom, Viškovu i Vrbovskom) dišu u ritmu Tjedna dobre dječje knjige! 

Riječ je o manifestaciji je za djecu i roditelje posvećenoj radosti čitanja, čaroliji stvaranja i užitku svakovrsne igre. Njime spajamo pravu knjigu s pravim čitateljem, a da ne bi mnoge knjige ostale nespojene, sedam dana u travnju palimo sve motore. Izgubljeni između raznih moranja, živimo za taj Tjedan kad ćemo svima i svemu reći „ne sada!“ i zaroniti u svijet slova koja nanose osmijeh na lice, škakljaju moždane vijuge, griju iznutra.

Organizator Tjedna dobre dječje knjige je Gradska knjižnica Rijeka, a izvodi se kao dio programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture.Tjedan dobre dječje knjige namijenjen je djeci, ali i svima odraslima uključenima u njihov razvoj. Cilj je ovom manifestacijom skrenuti pažnju na važnost razvoja čitatelja od najranije dobi te upoznati djecu i nositelje njihova odgoja s primjerima dobre dječje knjige i autorima koji djeci šalju pozitivne poruke.  Manifestacija se održava od 2012. godine. Ministarstvo kulture Republike Hrvatske redovito podupire TDDK, a od ove godine pridružuju mu se i Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.


Preuzmite programsku knjižicu Tjedna dobre dječje knjige:


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.