Kolumne

srijeda, 7. veljače 2018.

Zagrebačko izdanje festivala 50 Poems for Snow


vrijeme: 07.02.2018.
mjesto: Zagreb, livada iznad Ljetnog kina Tuškanac

Zagrebačko, šesto, izdanje festivala 50 Poems for Snow održat će se u srijedu, 7. veljače 2018. na livadi iznad Ljetnog kina Tuškanac s početkom u 21 sat. Sastanak je ispred Kina Tuškanac u 20 45 sati. Pjesme će čitati: Monika Herceg, Goran Milaković i Mateja Tutiš. Ove zime festival je posvećen Pablu Nerudi.

50 Poems for Snow međunarodni je pjesnički festival pokrenut 2012. godine u Zagrebu. Festival se održava volonterski u nizu europskih gradova i to na otvorenom i na prvi dan snijega. Svoje pjesme tada čitaju po tri pjesnika ili pjesnikinje, uz po jednu pjesmu autora ili autorice kojemu je festival posvećen.

Ove zime festival se održava u 17 gradova i 7 zemalja (Bugarska, Finska, Francuska, Hrvatska, Makedonija, Rumunjska i Slovenija), a izdanja festivala najavljena su u čak 10 gradova u Hrvatskoj: Čakovcu, Delnicama, Karlovcu, Koprivnici, Osijeku, Sinju, Sisku, Splitu, Zagrebu i Zadru.
U sklopu festivala, od 2017. godine pokrenut je i program “1000 Poems for the City” kojim se poezija trajno postavlja u javnim prostorima Zagreba i drugih gradova u Hrvatskoj i Europi. Uz podršku Ministarstva kulture RH programu, prve pločice postavljene su Zagrebu sa stihovima Aleksandra Huta Konoa (Knjižnica Jelkovec), Darka Plažanina (park u Rockefellerovoj ulici) i Tomasa Tranströmera (park u Martićevoj ulici).

Festival je pokrenut na ideju Saše Šimprage. 

Više o festivalu pronađite ovdje:

http://50poemsforsnow.tumblr.com/
https://www.facebook.com/50poemsforsnow/

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.