Kolumne

utorak, 13. veljače 2018.

NSK obilježava Dan knjižnice i otvara vrata posjetiteljima


vrijeme: 20.02.2018. - 22.02.2018.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu 20. i 21. veljače ove godine organizira tradicionalne Dane otvorenih vrata u povodu Dana Knjižnice koji se obilježava 22. veljače, na datum kad je svjetlo dana ugledala prva hrvatska tiskana knjiga, Misal po zakonu rimskog dvora i jedno od najvrijednijih djela hrvatske kulture koje Knjižnica čuva.

Za vrijeme trajanja Dana otvorenih vrata Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu za sve zainteresirane je organiziran obilazak Knjižnice pod stručnim vodstvom u 10, 12, 14 i 16 sati, a za sudjelovanje se potrebno prijaviti ispunjavanjem obrasca na adresi: http://www.nsk.hr/najava-skupina-strucno-vodstvo/.

Obilazak uključuje posjet Zbirkama građe posebne vrste - Zbirci rukopisa i starih knjiga, Zbirci muzikalija i audiomaterijala, Grafičkoj zbirci te Zbirci zemljopisnih karata i atlasa. Osim spomenutih zbirki, posjetitelji će moći posjetiti Čitaonice s otvorenim pristupom građi, Čitaonicu periodike, Zbirku knjižnične građe o Domovinskom ratu, Zbirku inozemne Croatice, Zbirku službenih publikacija, Centar za mikrografiju te Zatvoreno spremište.

U povodu Međunarodnog dana materinskog jezika 21. veljače u 20 sati u suradnji s Institutom za hrvatski jezik i jezikoslovlje održat će se i koncert na kojem će nastupiti glazbenice Lidija Bajuk, Dunja Knebl i Elis Lovrić s izvedbama na trima hrvatskim narječjima.

Dan Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu bit će obilježen 22. veljače svečanim program u 12 sati na kojem će biti predstavljeni najznačajniji aktualni projekti Knjižnice i dodijeljena Nagrada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu za poseban doprinos knjižničarskoj struci.

Posjetite Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu za vrijeme trajanja Dana otvorenih vrata i obilježite s njom 411. godinu postojanja! Dotad sudjelujte u kvizu Jeste li znali? i provjerite svoje znanje o hrvatskoj kulturi i baštini.

www.nsk.hr

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.