Kolumne

utorak, 13. veljače 2018.

Književni natječaj "Trojica iz Gradišta"


Želeći da zaživi uspomena na trojicu pjesnika iz Gradišta - Matu Mandića, Pavla Varnicu i Antuna Jovanovca, Udruga Tikvica iz Vinkovaca raspisuje natječaj pod nazivom 'Trojica iz Gradišta'. 

Tema: Vjera u čovjeka

Uvjet natječaja:

1. Natječaj je međunarodnog karaktera, te se na natječaj mogu prijaviti svi zainteresirani autori iz bilo kog dijela svijeta.
2. Pjesme koje se pošalju na natječaj trebaju biti napisani latiničnim pismom, bilo da se radi o standardnom ili regionalno-dijalektološkom govoru, odnosno jeziku.
3. Autori koji pišu na arapskom, slovenskom, njemačkom ili bilo kojem drugom jeziku sličnih ka- raktera, potrebno je i obavezno da uz original dostave i prijevod nevezano na kojem je srodnom ili sličnom jeziku prijevod izvršen (Hrvatski, Srpski, BiH).
4. Pjesme ne smiju biti duže od 24 retka.
5. Pjesme ne smiju biti do sad objavljene, a tu se misli na on-line knjige ili u bilo kojoj tiskovini. Objave na forumima, ili društvenim stranicama ne podliježu uvjetu.
6. Radovi se šalju u word.doc ili docx zapisu, font Times New Roman 12 u jednom primjerku, kao i bibliografski podatci, te 1 fotografija na mail gubec10@gmail.com, a mail obavezno nasloviti: NATJEČAJ - TROJICA IZ GRADIŠTA.
7. Najviše poslati do 3 pjesme po osobnom izboru, ali da su tematski vezane za natječaj.
8. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2018.god.

Završne odredbe uvjeta natječaja:

1. S obzirom kako se radi o međunarodnom natječaju, autori ne smiju u svojim djelima vrijeđati bilo čiji nacionalni identitet kao i vjersko opredjeljenje, te ako bude i takvih prijavljenih radova odmah će biti uklonjeni, a autor i naziv djela javno objavljeni na stranici udruge, te time diskvalificirani.
2. Slanjem pjesama na natječaj autori se odriču prava na autorsku naknadu, te pristaju da se njihovo djelo objavi u Zborniku.
3. Autori iz Hrvatske, te susjednih zemalja, čije pjesme budu objavljene u Zborniku dužni su 10 dana nakon objave rezultata uplatiti 75 kn (cca 10 eura) za zbornik, na žiro račun udruge koji će se naknadno objaviti., a autori iz Europe, te drugih zemalja plaćaju avansnu kotizaciju u visini 15 eura i to na devizni račun čiji će broj biti uskoro objavljen.
4. U sklopu pjesničke večeri koja će se održati 14. travnja 2018. god. po prvi puta će biti dodijeljena nagrada „TROJICA IZ GRADIŠTA“, te još dvije nagrade za 2 i 3 mjesto….

I Nagrada PLAKETA „TROJICA IZ GRADIŠTA“, prigodan poklon, te 3 besplatna zbornika
II Nagrada „PRIZNANJE“, prigodan poklon, te 2 besplatna zbornika
III Nagrada „POHVALA“, prigodan poklon, te 1 besplatni zbornik

5. Autori čije pjesme budu rangirane od 4. do 10 mjesta, a sukladno broju dodijeljenih bodova uz ZAHVALNICU očekuje i prigodan dar.
6. Radove će ocjenjivati stručna komisija sastavljena od profesora, učitelja, književnika...a o imenima istih saznati će se na samoj završnoj večeri...jer će oni i predstaviti nagrađene, a time i objasniti svoje odluke.
7. Nagrade će biti uručene 14. travnja 2018. u sklopu pjesničke večeri, te domjenku.

Napomena:
Ukoliko postoje nejasnoće oko uvjeta natječaja, kao i o kotizaciji, te eventualno smještaja molimo Vas da nas kontaktirate na telefonski broj 00385(0)99 507 2076 ili na e-mail: gubec10@gmail.com. Točna satnica održavanja, te program, naknadno će se objaviti na stranici udruge Tikvica.
Ukoliko dođe do smanjenog interesa autora, natječaj i uvjeti natječaja će biti prolongirani, odnosno pomaknuti za neki drugi datum o kojem ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

https://www.facebook.com/Tikvica/

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.