Kolumne

ponedjeljak, 18. prosinca 2017.

Promocija četiriju knjiga u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića


vrijeme: 21.12.2017. 13 h
mjesto: Zagreb; Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5

Nove knjige Marka Pogačara 'Fragmenti o promjeni mjesta', Romana Simića 'Na istok', Kemala Mujičića Artnama 'Put u Rim' i Ivice Prtenjače 'Bršljan', urednica i likovnih koautorica Tanje Dabo i Letricije Linardić, objavljene su u nakladi zagrebačkog Bibliofila. Bit će predstavljene u četvrtak, 21. prosinca, u 13 sati,u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.

Riječ je o jedinstvenom nakladničkom i autorskom projektu, o bibliofilskim izdanjima, knjigama koje su u cijelosti izrađene ručno, opremljene autorskim fotografijama, a objavljene u samo po šest primjeraka. Riječ je o novopokrenutoj biblioteci putopisne proze Na putu, u kojoj autori objavljuju svoje kratke putopisne proze.

Na predstavljanju će sudjelovati autori i autorice te nakladnik Dražen Dabić.

O knjigama:

Marko Pogačar pita se tko to danas putuje Europom a da na to nije natjeran nekakvim izvanjskim razlozima, kad primjećujemo vlastite okove, kad se krećemo ili kad mirujemo. U gustom eseju o kretanju, nalazimo mnoge točke u kojima se treba odmoriti i zastati, pred silinom ovih misli, ne treba bježati.

Roman Simić nudi spasonosno rješenje; samo u suprotnom pravcu od gomile, ljeti na sjever, zimi na otoke. U ovom visoko emotivnom zapisu ne putuje se samo prostorima i krajolicima, nego i dušama i sudbinama.

Kemal Mujičić Artnam potvrđuje onu drevnu tezu da baš svi putevi vode u Rim, ispisuje rimski dnevnik dobro pazeći da se u riječima vide slike grada, a da grad opet na pravim mjestima govori o svojim hodačima.

Ivica Prtenjača u Bršljanu bavi se temom dolaska u hotelsku sobu, pogleda kroz prozor u stranom gradu, mišlju o bršljanu koji se vere uz fasadu. Grad je Sarajevo, vrijeme kasno proljeće, a večer topla i ispričana u dugačkim ljepljivim rečenicama.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.