Kolumne

četvrtak, 9. studenoga 2017.

Časopis Kvaka | Interliber 2017.


Autor fotografije: Aleksandra Martinović

U srijedu, 8. studenoga 2017., na galeriji paviljona 5 Zagrebačkog velesajma, s početkom u 16,00, pred zainteresiranom publikom, održana je promocija časopisa za književnost "Kvaka", čime je ujedno obilježena i druga godina aktivnosti časopisa koji je svojim radom započeo 18.12.2015.

Sudjelovali su Vedran Smolec, glavni urednik, Natali Šarić, grafička urednica, i Sonja Smolec, pomoćnica glavnog urednika.

Glavni urednik ukratko je iznio podatke o tome kako je nastao časopis od ideje do realizacije. Natali Šarić, koja je za ovu prigodu doputovala iz Splita, upoznala je prisutne o problemima i radostima s kojima se susretao urednički odbor prilikom realizacije tiskanog izdanja, a Sonja Smolecdala je gneralni prikaz časopisa, kolumni, kolumnista i svega onoga što časopis prati i organizira.

Na kraju, glavni urednik je zahvalio svima koji volonterski doprinose ovako zahtjevnom radu, te organizatoru sajma Interliber i Knjižnom bloku na pruženoj mogućnosti da na ovako prestižnom međunarodnom sajmu knjiga koji ove godine slavi svoju 40. godinu rada, prezentira rad časopisa.

Ove godine na sajmu se, na 13000 m2 predstavlja više od 300 izlagača iz 16 zemalja. Tim povodom, poseban program pod nazivom „Interliber 40“ odvijat će se na galeriji paviljona 5 i na otvorenom prostoru ispred paviljona, a u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara, Grada Zagreba i Zagrebačkog velesajma, dok će se na pozornici paviljona 6 organizirati predstavljanja knjiga, razgovori s autorima, potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, kvizovi te dodjele književnih nagrada.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.