Kolumne

petak, 4. kolovoza 2017.

Zvona i nari organizira međunarodnu književnu večer | Beograd - Berlin - Budimpešta




Dragi prijatelji,

knjižnica i književno svratište ZVONA i NARI pozivaju vas na međunarodnu književnu večer koja će se održati u našem svratištu u utorak 08.08. 2017. s početkom u 8 sati navečer. Družimo se s Jane Flett iz Berlina, Sinišom Stojanovićem iz Beograda i Benedekom Totthom iz Budimpešte.

Jane Flett je škotska autorica kraće proze koja iako živi u Berlinu, piše na materinskom engleskom jeziku, pa je 2015. dobila nagradu  Indieberlin  kao najbolja berlinska spisateljica engleskog jezičnog izraza alternativne književne scene. Rođena je 1984. u Škotskoj gdje je nastupala na raznim književnim festivalima (pa i na Edinburgh International Book Festival -u) te je 2009. dobila nagradu  za mladu književnu nadu: New Writer Award koju dodjeljuje organizacija za promociju kulture knjige Scotish Book Trust. Prozu je objavljivala i na BBC radiju. Piše i poeziju koja je 2012. uvrštena u antologiju Salt's Best British Poetry. Urednica je časopisa Leopardskin & Limes i suosnivačica programa Queer Stories Berlin. Pjeva i svira violončelo u punk-bendu Razor Cunts.

Siniša Stojanović dolazi nam iz Beograda. Pjesnik je i prozaik mlađe generacije (rođen 1981.),  glazbenik koji je kao bubnjar svirao u četrdeset autorskih punk bendova, voditelj klupskih događanja, radio-voditelj, glazbeni producent i urednik. Do sada je objavio tri zbirke pjesama, a zapažen kritički uspjeh postiže prošle godine prvom knjigom proze naslova„Beogradska bilježnica“ (2016.). Riječ je fragmentiranim filozofsko-estetskim zapisima beogradske svakodnevice koje bilježi pripovjedač-svjedok dok se vozi u gradskim autobusima. Ulomke iz knjige Siniša će čitati na književnoj večeri u Ližnjanu.

Benedek Totth rođen je 1977. u mađarskom Kaposváru te je književnu karijeru gradio prevođenjem djela poznatih imena engleske i američke književnosti kao što su: Cormac McCarthy, Aldous Huxley, Chuck Palahniuk and Hunter S. Thompson. Svoj prvi roman naslova „Holtverseny“ Benedek je objavio 2014. pri vodećoj mađarskoj nakladničkoj kući Magvető Kiadó. Upravo mu je njegov prvijenac donio nagradu Margó za najbolji debitantski roman u Mađarskoj te godine. Roman se prevodi na engleski, francuski i slovački jezik.

Svi autori u Ližnjanu rade na svojim novim rukopisima, a o tome kao i o njihovim literarnim i životnim preokupacijama razgovarat ćemo na književnoj večeri u Ližnjanu u utorak 8.08. u 8h.

Programe Knjižnice i književnog svratišta ZVONA i NARI podupiru Općina Ližnjan, Istarska županija, Ministarstvo kulture RH i Zaklada Kultura nova.

Vidimo se u Ližnjanu,
za ZVONA i NARE,
Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.