Kolumne

četvrtak, 3. kolovoza 2017.

4. Međunarodni festival suvremene poezije Murakon


vrijeme: 05.08.2017.
mjesto: Sveti Martin na Muri

Kazalište pod zvijezdama, opera pod zvijezdama... ljeti je sve lijepo raditi pod zvijezdama, pa i slušati poeziju. Takvo događanje je i Međunarodni festival suvremene poezije MURAKON.
 
Dani turizma općine Sv. Martin na Muri, najsjevernijoj hrvatskoj općini u kojoj je samo 2600 stanovnika, objedinjuju mnogobrojne kulturne i zabavne događaje tijekom ljeta. Tako je u svetomartinskoj galeriji otvorena zapažena izložba slika, skulptura i dizajnerskog namještaja Ane-Marije Kralj pod nazivom 'Das Eksperiment'. Minimalizam je to začinjen sjajem; vrtlog tople osobnosti i hladnoće glavnog materijala: metala. Ana-Marija je mlada dizajnerica koja se već okušala u modnoj industriji u Zagrebu, a sada se vratila u svoj kraj. Lokalna zajednica na umjetnicima poteklim iz nje, i mladim i već etabliranim starijim, gradi kulturni život dokazujući kako nije uvijek točno da nitko nije prorok u svojem selu.

Književnik Zlatko Kraljić u subotu navečer dovodi šest priznatih i poznatih kolega na MURAKON, 4. Međunarodni festival suvremene poezije. Pod zvijezdama, na obali Mure, na pjesničkoj će večeri sudjelovati: Ivana Šojat, Paolo Maria Rocco iz Italije, Balasz Szalinger iz Mađarske, Borče Panov iz Makedonije, Jurij Hudolin i Glorjana Veber iz Slovenije.

U petak navečer u Termama Sveti Martin jazz koncert održat će mag. prof. glazbe Matija Turk te Patrik Zamuda, student Glazbene akademije u Grazu... (HRT)

https://www.facebook.com/festivalmurakon/


Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.