Kolumne

subota, 4. svibnja 2024.

Ritam misli | Jezičac literature


Ritam misli vas poziva na još jednu književnu poslasticu, Jezičac literature koji će se održati 7. 5. 2024. s početkom u 19:00 u kavani ‘’Stara vaga’’ trg Matije Gupca, Varaždin. 

Pred nama je još jedan Jezičac literature – Impuls poezija, na vagu ćemo staviti poeziju dvoje autora, poeziju autora iz Međimurja, poeziju koja će snagu misli povezati  u jednu jedinu točku, točku u kojoj ključa poetska riječ. 

Dolaze prepoznatljivi autori, jednom riječju autori koje je vrijedno osluhnuti i utonuti u njihovu poeziju.  

Jagoda Vičević - rođena 1971., dipl. učiteljica, predaje hrvatski jezik u OŠ Macinec.

Objavila je dvije zbirke poezije i slikovnicu na kajkavskom jeziku.   Sudjeluje na pjesničkim susretima, objavljuje u mnogim časopisima. Kao učiteljica, radi na promoviranju književnosti u svojoj sredini te učenike upoznaje s mnogim književnicima organizirajući tribine u OŠ Macinec.   Dobitnica nagrade za najbolju interpretaciju  pjesme „Stani si pod strehu“ u Ludbregu 2023. 

Danijel Kralj - rođen  1987. u Čakovcu.   Godine 2015. diplomirao je hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Premda slijep od rođenja, ništa ga nije spriječilo u postizanju uspjeha.   Objavio je četiri zbirke pjesama,  dobitnik je druge nagrade na Goranovu proljeću u kategoriji učenika osnovnih škola Republike Hrvatske i sudjelovao je na Župančičevim susretima u slovenskoj Vinici kao predstavnik Hrvatske. Općina Sveti Juraj na Bregu dodijelila mu je priznanje za doprinos kulturi 2018. godine.  

‘’Pridružite nam se i vi, ponesite svoju pjesmu i budite dio poetske priče’’ - poručuju organizatori, Ljubica Ribić i Milan Novak.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.