Kolumne

četvrtak, 30. studenoga 2023.

Veliko priznanje za Zmajski stol u Karlovcu, Karlovčani na audijenciji kod Pape

 


Članovi Zmajskog stola u Karlovcu na hodočasničkom pohodu Družbe "Braća Hrvatskoga Zmaja" u Rim, Vatikan, Aziz i Padovu

Na ovogodišnjem šestodnevnom hodočasničkom pohodu Družbe "Braća Hrvatskoga Zmaja" u Rim, Vatikan, Aziz i Padovu sudjelovala su i četiri člana Zmajskog stola u Karlovcu, Mladen Kuka Zmaj Abesinski II. pročelnik i član Nadzornog odbora Družbe, Ivan Mateša Zmaj Slovinjski zamjenik pročelnika, Bruno Kendjel Zmaj od Karlovačke zvijezde i Marijan Kalapurić Zmaj Doborski od Svete Brigite. Pohod je imao izrazito kulturološki karakter na kojem su hodočasnici obišli mnoge svjetski poznate destinacije, grob Svetog Franje, Vatikan, Koloseum, baziliku Svetog Petra, baziliku Svetog Pavla, Papinski Hrvatski zavod Svetog Jeronima, katakombe San Callisto, Padovu i drugo. Posebna čast ukazana je Zmajskom stolu u Karlovcu, čija su dva člana pročelnik Mladen Kuka Zmaj Abesinski II. i dugogodišnji član i bivši pročelnik Bruno Kendjel Zmaj od Karlovačke zvijezde bili u peteročlanom izaslanstvu Družbe na audijenciji kod Svetog Oca Pape. Delegaciju je predvodio Veliki meštar Mislav Grgić Zmaj Strossmayerski a sudjelovala su osim Karlovčana i meštar kapelan mons prof.dr.sc Vladimir Dugalić Zmaj Osječki od Svetog Josipa i Igor Tambić Zmaj od Bure pročelnik kulturne sekcije. 

U ime Družbe Svetom Ocu Bruno Kendjel Zmaj od Karlovačke zvijezde uručio je prigodne darove zlatnik Družbe i knjigu na glagoljici autora Tomislava Beronića člana Zmajskog stola u Karlovcu. Nakon prijema kod Pape delegacija je posjetila Hrvatsko veleposlanstvo u Vatikanu.

Izvor:https://karlovacki.hr/

Napomena urednika: Velika je čast za Društvo za promicanje kulture "Kvaka" što je ova izuzetna knjiga darovana Papi i što će postati dio baštine Vatikana.

Nakladnik knjige darovane Papi je "Kvaka", Velika Gorica. Sunakladnik, Društvo prijatelja glagoljice, Zagreb

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.