Kolumne

subota, 15. srpnja 2023.

Bilosnićevo predstavljanje u Makedoniji, gostovanje u BiH, Italiji, Francuskoj i ŠpanjolskojNa ovogodišnjem 38. Štipskom kulturnom ljetu 2023. godine, u utorak 18. srpnja, bit će predstavljena dvojezična ( na hrvatskom i makedonskom jeziku) zbirka pjesama „Odisej na Petoj aveniji“ Tomislava Marijana Bilosnića.  Zbirka, u prijevodu Kirila Panajatova bit će predstavljena u OMC „Kiro Gligorov“ u Štipu, u organizaciji Štipskog kulturnog ljeta, OMC „Kiro Gligorov“ i Zajednica Hrvata u Štipu.

Zbirka istoga sadržaja tiskana je i u Rumunjskoj i Albaniji, a sadrži izbor pjesama iz Bilosnićevih zbirki ranijeg razdoblja, kao što su zbirke „Pred zavjesama“, „I društvo koje ostaje“, „Približavanje ptica“ i „Znaci za uzbunu“. 

„Don Quijote na Petoj aveniji“ već je naišao na izuzetnu svjetsku književnu recepciju, pa su o njoj do sad pisali David Cortes Cabán (Portoriko), John Tischer (Meksiko), Michael White (SAD), Neil Leadbeater (Engleska) i Noélle Arnoult (Francuska). 

Poslije predstavljanja u Makedoniji, Bilosnić će gostovati u Bosni i Hercegovini, na već tradicionalnoj manifestaciji, na 22. Pjesničkom sijelu u čast don Juraja Gospodnetića, na Vidikovcu u Koritima. Potom Bilosnić kreće na višednevnu turneju po Italiji, Francuskoj i Španjolskoj.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.