Kolumne

ponedjeljak, 10. travnja 2023.

Održan sastanak projektnih partnera projekta SNATCH u Rijeci



U organizaciji Saveza športova osoba s invaliditetom Primorsko-goranske županije. 6. i 7. travnja 2023. održan je sastanak projektnih partnera, projekta SNATCH, na Bazenima Kantrida u Rijeci. Na sastanku je iznesen plan aktivnosti koje će se provoditi u sklopu navedenog projekta.

Projekt SNATCH je namijenjen djeci i mladima od 6-14 godina s poteškoćama u razvoju, u cilju postizanja dobrobiti i zaustavljanja procesa starenja. Znanstveni dokazi pokazuju da tjelesna aktivnost i zdrava prehrana poboljšavaju naše kognitivne sposobnosti, imunološki sustav, pa čak i može usporiti proces starenja. Kriza COVID-19 generirao je ozbiljne promjene u našim životima, posebno za mlade od 6-14 godina. Vrlo je važno naučiti dobre svakodnevne prakse za očuvanje zdravlja u ranoj dobi, osigurati kvalitetu života i psihofizičko zdravlje. Cilj projekta je poboljšati tjelesno i kognitivno zdravlje tjelesnom aktivnošću i zdravom prehranom te pritom povećati digitalne vještine i smanjiti uzrok globalnog zatopljenja korištenjem organske i lokalne hrane. Projektom će se educirati stručno osoblje i treneri te izraditi stručni materijali.

Koordinator projekta je Savez športova osoba s invaliditetom Primorsko-goranske županije, a ostale partnerske organizacije su KINITIKO ERGASTIRI iz Grčke, CEIPES iz Italije i IPAK iz Slovenije.

Projekt financira Europska unija preko Erasmus + programa.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.