Kolumne

srijeda, 19. travnja 2023.

Bacači sjenki: Posljednji FILMSKI LABIRINT | Ciklus beplatnih zabavno-filmskih edukacija 55+

 Zadnji ciklus besplatnog edukativno-zabavnog online projekta Filmski Labirint za 55 + polaznike

339776544_774433830599893_5199443829943784418_n.jpg

Nakon gotovo šest mjeseci i preko 70 polaznika iz cijele Hrvatske, Bacači sjenki s velikim zadovoljstvom najavljuju sedmi ciklus izuzetno uspješnog projekta Filmski Labirint.

Radionice su u potpunosti besplatne.

Zadnji ciklus Filmskog Labirinta napisala je hrvatska književnica Ivana Bodrožić, a vezan je uz temu filmske adaptacije književnog djela, kao i montaže i naracije. U ovom labirintu gledati ćemo tri hrvatska filma koja su napravljena po uzoru na knjige; pozabaviti ćemo se filmskim zanimljivostima, redateljskim odlukama i postupcima, otkriti poveznice s drugim filmovima ili umjetničkim djelima te saznati kako se “priča” film. Svi aspekti pričanja priča filma bit će u igri: oblici naracije, tehnološki aspekti spajanja scena, razumijevanje i prepoznavanje naučenih gledalačkih obrazaca i filmskih navika te svi slikovni i zvukovni okidači premetanja priča.

PRO radionica zamišljena je kao online radionica samostalne izrade scenarija uz praktične vježbe. Samo mašta (a i nebo) je granica!

7. Filmski labirint – online radionice počinju 22.04.2023. - prijave do 19.04.2023. na linku

Vrijeme radionica:
  • Subota, 22.04., 10-12h
  • Subota, 29.04., 10-12h
  • Subota, 06.05., 10-12h
  • PRO radionice pisanja scenarija održati će se 13., 14. i 21. svibnja od 10 do 13h ili po dogovoru s polaznicima. Voditelj radionice je Uroš Živanović.
Pridružite nam se na interaktivnim raspravama, gledanju filmova i još mnogo toga: poboljšajte vještine kritičkog mišljenja te filmske i medijske pismenosti, uključite se u poticajne rasprave i širite svoje kulturno razumijevanje. 

Za ovaj i posljednji ciklus možete se prijaviti klikom na poveznicu ili putem ove e-pošte ili na hana.bacacisjenki@gmail.com. Tijekom radnog vremena dostupni smo i na mobitel 099 362 4245 (Hana).

Kako to izgleda iz perspektive naših polaznika?

– Mislim da su ove radionice za filmofile 55+ super stvar u svakom pogledu, počevši od onih koji žele nadopuniti znanje do onih koji žele nešto novo naučiti. Kroz svaku radionicu sam dobila nova znanja i iskustvo. – Oriana, 63 godine

– (za PRO radionicu pisanja scenarija) Uživala sam u svakoj sekundi ove radionice. S vremenom, rad grupe je postajao sve harmoniziraniji, razvili ste kod svakog ponaosob interes i znatiželju za projekte drugih sudionika, od kojih su neki zbilja bili izvrsni. Na kraju mislim da sam dijelila oduševljenje cijele grupe i radionicom, ali prije svega voditeljem. – Silva, 63 godine
------
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj najave isključiva je odgovornost udruge Bacači sjenki.
Za više o EU fondovima doznajte na: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.