Kolumne

utorak, 14. veljače 2023.

Tatiana Filipović | LjubavKažu da je Valentinovo Dan zaljubljenih i da je veljača mjesec ljubavi. Tako eto kažu. Ja kažem da je lijepo svakodnevno pokazati ljubav i to ne samo riječju, nego i djelom. Zapravo, više sam za djela, a ne riječi. Lijepo je čuti "volim te", ali meni riječi nisu toliko važne, važna su djela. Svi bismo htjeli ljubav, ali da li je i dajemo? Često kažemo da želimo da je partner dobar, pažljiv, da nas poštuje, ali rijetko se pitamo da li smo mi takvi kakvi i dajemo li partneru ono što tražimo od njega.

Richard B. Hays kaže: " Ljubav daje smisao inače nerazumljivom svijetu."
Iako nisam baš neka romantična duša, složit ću se s Richardom. Vjerujem da g. Hays ne misli samo na partnersku ljubav, već ljubav općenito. Svi možemo dati smisao nerazumljivom svijetu, ako kroz njega kročimo bez gorčine, bijesa, loših osjećaja, već da širimo ljubav.

Pavao pak u poslanici Korinćanima kaže: "Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. Ljubav nikad ne prestaje." (1 Korinćanima 13)

Mnogo puta nam se dogodilo da se naljutimo, rastužimo pa lijepi trenuci izblijede i na kraju nam bude žao. Nemojmo nikad zaboraviti na lijepe trenutke i uvijek se prisjetimo koliko nekog volimo i zašto.

Ljubav znači živjeti, voljeti, biti sretan.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.