Kolumne

utorak, 11. listopada 2022.

Nagrada ''Korzo slova'' 2022. Denisu Vidoviću


Pobjednik književnog natječaja ''Korzo slova'' Društva hrvatskih književnika u 2022. godini je sisački autor Denis Vidović sa zbirkom humorističnih priča ''Reda mora biti'', odlučilo je stručno povjerenstvo u sastavu: Željka Lovrenčić, Tihana Petrac Matijević i Siniša Matasović.


Natječaj ''Korzo slova'' pokrenut je 2020. godine s ciljem afirmacije manje poznatih autora s područja Sisačko-moslavačke županije. Na natječaj se prijavljuju cjeloviti neobjavljeni rukopisi neovisno o književnom žanru ili dobi autora. Propozicije natječaja u 2022. godini zadovoljilo je jedanaest prijavljenih rukopisa, a četiri ih je uvršteno u finalni izbor.


Denis Vidović našao se treću godinu uzastopce u finalnom izboru natječaja, svaki put s različitim rukopisom. Ove godine je dodatno potvrdio svoj spisateljski talent, što mu je u konačnici osiguralo nagradu. Ranije je u svojoj karijeri objavio roman ''Normalni ljudi'' i dvije knjige aforizama, ''Podilaženje lijenosti'' i ''Aforizmi i ostale nuspojave.'' Ovo će mu biti premijerna zbirka priča.


Nagrada se sastoji od pripadajućeg priznanja, tiska nagrađenog rukopisa u nakladi Društva hrvatskih književnika i istoimene skulpture ''Korzo slova'', rad akademske kiparice Irene Škrinjar.


Pobjedniku čestitamo, a sve ostale autore pozivamo da svoje neobjavljene rukopise pripreme za sljedeće izdanje natječaja u 2023. godini.


Nagradu ''Korzo slova'' moguće je primiti samo jednom.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.