Kolumne

subota, 24. rujna 2022.

Pozivamo vas na osmi rođendan Impuls poezije u kafićuUdruga Ritam misli i ove godine daruje Varaždincima i gostima čarobnu večer poezije. Osmi rođendan Impuls poezije u kafiću je svakako razlog za slavlje. Osamdeseti Impuls, program koji je postao zaštitni znak poetskih okupljanja u Varaždinu će obogatiti književnu scenu i donijeti još jednu večer za pamćenje. 

U obljetničkom Impulsu Ritam misli će predstaviti poznatu hrvatsku književnicu Marinu Šur Puhlovski,  plodonosnu autoricu, dobitnicu prestižnih nagrada, koja je objavila 7 romana, 6 zbirki pripovijedaka, 2 putopisa, 2 knjige eseja, 2 knjige proza, zbirku pjesama. 

Marina je žena britkog pera i snažnih riječi, žena ratnik. Njeno oružje je pero, a streljivo, riječi kojima dotiče najskriveniji dio naših strahova. Ne postoje prepreke pred kojima će se povući, naprotiv one su izazov za pisca i za ženu u njoj. Ženu izuzetno snažnog književnog izričaja. 

U organizaciji udruge Ritam misli osam godina pulsira ljepota poetskog izričaja, Impuls poezija je zacrtala duboke tragove na kulturnoj sceni te svakim novim programom donosi svježinu na poetskoj slici grada. U proteklih osam godina predstavila je varaždinskoj publici autore iz cijelog svijeta. Između ostalih, slušali smo poeziju autora iz: Konga, Koreje, Sirije, Francuske, Italije, Mađarske, Belgije, Litve, Makedonije, Srbije, Virginije, Bugarske i drugih zemalja. Nezaobilazni su autori iz Slovenije i naravno hrvatski autori koji daju poseban pečat samom Impulsu

U utorak, 27.rujna 2022. s početkom u 19:00 u Rock Art Caffeu proslavit ćemo osmi rođendan i otkrivati poeziju Marine Šur Puhlovski, te u poeziju prisutnih autora. 

Slavljeničku večer će svojom glazbom upotpuniti glazbeni gosti, saksofonista Harry Pass iz Karlovca i mlada varaždinska glazbenica Lora Breški

Poezija, uzvišen oblik književnosti donosi ljepotu misli i snagu riječi. Ona prkosi i upozorava. Ona je sveobuhvatna u svojoj širini i intimna u dubini čulnosti kažu moderatori i organizatori, te idejni začetnici Impuls poezije, Ljubica Ribić i Milan Novak učinit će i ovu večer posebnom.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.