Kolumne

srijeda, 8. lipnja 2022.

Poziv na 270.Matičin četvrtak

 


Poziva Vas na 270. MATIČIN ČETVRTAK 


9. lipnja 2022.god. u 19,30

u  Područnu knjižnicu Galženica, Trg Stjepana Radića 5,

 Velika Gorica  i  na  www.matica-gorica.hr



na predstavljanje knjige  poezije  „MLINARICA“, autorice 


Z D E N K E    M L I N A R    




Zdenka Mlinar piše poeziju, prozu, minijature (aforizme, haiku...). Objavila je sedam samostalnih zbirki pjesama i članica je više književnih društava i udruga. Piše hrvatskim standardom, a izazov joj je i pisanje na hrvatskim dijalektima.

Radovi su joj objavljeni u mnogim domaćim i međunarodnim zbornicima, časopisima i antologijama, dok su joj haiku radovi zastupljeni u dvojezičnoj Antologiji hrvatske haiku poezije „Nepokošeno nebo 2, 2008–2018“. Registrirana je članica The Haiku Foundation, svjetskog registra haiku autora na engleskom jeziku, a 2019., 2020. i 2021. izabrana je u europskih top 100 najkreativnijih haiku autora. Pjesme su joj prevedene na engleski, talijanski, rumunjski, španjolski, japanski i romski jezik, a desetak ih je i uglazbljeno.

Za svoj rad dobila je niz pohvala, zahvalnica, priznanja, certifikata, diploma, medalja, pehara...

„MLINARICA“ je Zdenkina sedma poetska zbirka, objavljena u nakladi velikogoričke Udruge umjetnika „Spark“, a posebnost joj je ta da su sve pjesme pisane u akrostihu, jako zahtjevnoj i neuobičajenoj formi. Recenziju je napisala nagrađivana velikogorička književnica Darije Žilić, dok su vrsne  tematske ilustracije djelo slikarice  Azre Arapović. 


Muzička pratnja: Siniša  Belošević        

Radujemo se Vašoj  posjeti i  posjeti  Vaših prijatelja, 

kako uživo tako i na našu web stranicu!

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici, Trg kralja Tomislava 2, Velika Gorica 10410, OIB:34059890429


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.