Kolumne

srijeda, 9. ožujka 2022.

Predstava "Alisa u zemlji čudesa" u Teatru na TrešnjevciU petak, 18. ožujka 2022. u 20 sati u Teatru na Trešnjevci
 Centra za kulturu Trešnjevka bit će izvedena predstava Alisa u zemlji čudesa kazališne družina Zlovrići iz umjetničke organizacije Točka na I. Adaptaciju teksta potpisuje Ivor Martinić, režiju Lovro Krsnik, glume Marija Mihaljević, Ana Culi, Sara Gerić, Emir Ekinović, Mari Makelja, Gustav Raffai, Maja Loborec, Andrea Šafran, Tomislav Kukec, Roko Ševerdija i Leon Zrnić. 
O predstavi:
Alisa u zemlji čudesa knjiga je dječje fantastike koju je 1865. napisao engleski književnik Charles Lutwidge, poznatiji pod pseudonimom Lewis Caroll. Pratimo doživljaje djevojčice koja kroz zečju rupu upada u svijet začudnosti, neobičnih likova, apsurda i kontrasta. Ipak, po mnogima, Alisa je sve samo ne dječja knjiga ili predstava. Nerijetko je mračna, kroz osebujne priče progovara o problemu odrastanja, identiteta i snalaženja u svijetu. Alisa se susreće sa zastrašujućim svijetom likova koji su nerijetko neprijateljski, a kada su i prijatelji, krajnje su nerazumljivi u svojoj apsurdnosti. U adaptaciji jednog od naših ponajboljih dramatičara i dramaturga Ivora Martinića, koji je ustupio svoj tekst te u režiji redatelja Lovre Krsnika, ovdje i u ulozi dramskog pedagoga koji je obučavao svoje amaterske “piliće”, Alisa je postala predstava koju će sa zanimanjem pratiti i u njoj se pronaći gledatelji svih generacija.

O kazališnoj družini Zlovrići iz umjetničke organizacije Točka na I:
Kazališna družina se okupila krajem 2020. godine i to u pandemijskim uvjetima. Među njima su glumci s malo ili nimalo iskustva u kazalištu, dok neki baš nikada nisu kročili na daske koje život znače. Brojne probe i učenje teksta bili su održavani preko internetskih platformi, a trajali su do dugo, dugo u noć. Bilo je suza, smijeha, različitih emocija, ali prije svega onog najvažnijeg, teškog rada i truda. Družina je nastupila na 45. Susretima kazališnih amatera Zagreba gdje su ostvarili velik uspjeh i dvije nominacije, za najbolju žensku i najbolju mušku ulogu.


Cijena ulaznice: 30 kuna

Prodaja ulaznica sat vremena prije predstave na blagajni Centra za kulturu Trešnjevka.

Rezervacije na rezervacije@cekate.hr

U prilogu se nalaze fotografije iz predstave. Fotografije: Anja Mitrović

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.