Kolumne

ponedjeljak, 28. veljače 2022.

Citadela Libri | Radionica čitanja dramskog teksta


U mjesecu ožujku program Citadele libri posvećen je Rajmundu Kupareu, dominikancu, akademiku, estetičaru, pjesniku, kojeg predstavljamo kao dramatičara, autora odličnih drama o Isusu Kristu. U adventu smo predstavili „Porođenje“ a sada u korizmi predstavljamo „Muku“ i „Uskrsnuće“ uz pomoć našeg novog programa: radionice iskustva čitanja dramskog teksta (reading play experience workshop) koji se pokazao kao  uspješan interaktivan način upoznavanja s dramom:  kroz zajedničko  čitanje drame i razgovor o njoj. 

 

RADIONICA ISKUSTVA ČITANJA DRAMSKOG TEKSTA: MUKA KRISTOVA RAJMUNDA KUPAREA.

Radionice se uživo održavaju 08.03. i  29.03. 2022. (utorak), 19-21 h u prostoru Citadele libri, Ulica Franje Račkog 11, Zagreb. Cijena 150 kn. Radionicu vodi: Sanja Nikčević.


Ciljevi ove radionice su:  kako ulazak u svijet drame   produbljuje vlastito iskustvo i spoznaje; kako drama/kultura mogu promovirati temeljne ljudske vrijednosti; zašto je ova drama o muci Isusa Krista odličan način druženja obitelji u korizmeno vrijeme; kako odbaciti stereotipe u čitanju duhovnih tema? 

Na radionici će se doznati čemu služi pisac u svetoj priči i kako je Kupareo odgovorio na pitanja: Za koga je pravednik raspet? Zašto se Baraba obratio? Zašto Juda nije mogao tražiti oprost od Isusa? Zašto je Pilat poslušao židovske starješine? 

Na kraju svatko pronalazi odgovor – tko je on u toj priči i što mu znači priča stara dvije tisuće godina?

Radionice se mogu po dogovoru održati i online. 

Više u prilogu i na www.citadelalibri.com.

Za vrijeme korizme popusti izdanja Citadela libri su 50%. 

 

Prijave se mogu vršiti putem emaila: citadelalibri@gmail.com ili

pozivom na broj: 098 95 68 272 (Oliver) ili 098 955 99 33 (Sanja) 

Radionica čitanja dramskog teksta pdf.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.