Kolumne

utorak, 14. prosinca 2021.

Eliša Papić izdao svoj drugi roman "Gad"

 Eliša Papić, riječki pisac, glazbenik i liječnik izdao je svoj drugi roman "Gad".


"Gad" je metafikcijski roman o Henryju, koji se, nakon što je uhvaćen u preljubu, doseljava kod svog starijeg brata Maxa, uspješnog pisca. Na Maxov prijedlog, Henry pokuša proraditi svoju situaciju kroz pisanje kratkih priča, no sve se zakomplicira kada likovi iz Henryjevih priča ožive i pobjegnu u stvarni svijet.
Henry i Max tako su primorani zaputiti se u nestabilnu, novu stvarnost kako bi vratili likove na svoje mjesto. Putem će otkriti da ništa nije onakvim kakvim se čini, pa čak ni njihov odnos.

Tiskani oblik predviđen je za proljeće 2022. godine.

Tekst sa poleđine:

"Knjiga koju gledaš nije za tebe. Nema apsolutno nikakvu vrijednost ni poantu. Ovo je knjiga o vilenjacima. O šumskim čudovištima, o Rusima, o Amerikancima, o rock koncertima, o pisanju, o cuganju, o drogiranju. O fontovima. O kraju svijeta, o opsjednutim dvorcima, o Holokaustu, o dementnim staricama. O sjenama koje pričaju. O ubojstvima. O ljubavi. O varanju. O seksu. O djeci. O braći. O lažima. O istinama. O kaosu. O miru. O životu. Što će ti to, koji k***c?"

O autoru:

Eliša Papić rođen je 1992. godine. Osnovnu školu pohađao je u Puli, gdje je završio i jezičnu gimnaziju. Nakon toga preselio se u Rijeku gdje je završio Medicinski fakultet. Glazbenik, pisac i liječnik. Kao glazbenik, iza sebe ima nekoliko EP-ova i albuma: Chapters (2018.), Chaos Buddy (2019.), Let Me Tell You About (2020.) i Amy (2021.). Nagrađivani je pisac čije su se kratke priče našle u užem i širom izboru nekoliko književnih natječaja (Prozak, Metafora, Sedmica & Kritična Masa i dr.). Pobjednik je Festivala europske kratke priče (FEKP) 2019. godine. Autor je romana “Šest žica i Stetoskop” (Naklada Bošković, 2017.) i pjesničke zbirke “Aurora” (Vlastita naklada, 2020.).

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.