Kolumne

ponedjeljak, 15. studenoga 2021.

Književni natječaj ''Korzo slova'', konačni rezultati 2021.

 

Društvo hrvatskih književnika, Ogranak SMŽ
Pobjednica književnog natječaja ''Korzo slova'' Društva hrvatskih književnika u 2021. godini je Siščanka Sanja Domenuš sa zbirkom poezije Čistačica lignji, odlučilo je stručno povjerenstvo u sastavu: Željka Lovrenčić, Tihana Petrac Matijević i Siniša Matasović.

Natječaj ''Korzo slova'' pokrenut je 2020. godine s ciljem afirmacije manje poznatih autora s područja Sisačko-moslavačke županije. Na natječaj se prijavljuju cjeloviti neobjavljeni rukopisi neovisno o književnom žanru ili dobi autora. Propozicije natječaja u 2021. godini zadovoljilo je 20 prijavljenih rukopisa, a šest ih je uvršteno u finalni izbor. 


Sanja Domenuš prijavila je drugu godinu za redom istoimeni rukopis zbirke poezije na natječaj, ali je u značajnoj mjeri promijenila sadržaj. Gotovo pola pjesama zamijenila je novima, po ocjeni stručnog povjerenstva još kvalitetnijima, a preostale je doradila i poboljšala. Uzevši to u obzir, kao i činjenicu da je i prošle godine bila u najužem krugu finalista nagrade, stručno povjerenstvo nije imalo velikih dvojbi i odluku je donijelo jednoglasno. Zaključeno je da je bilo nemoguće pogriješiti i da ne bi bilo nezasluženo da je pobijedio bilo koji drugi rukopis uvršten u finalni izbor, ali ova zbirka pjesama zadovoljila je najveći broj izvornih književnih kriterija, što je u konačnici prevagnulo.


Pobjednici čestitamo, a sve ostale autore pozivamo da svoje neobjavljene rukopise pripreme za sljedeće izdanje natječaja u 2022. godini.


Nagradu ''Korzo slova'' moguće je primiti samo jednom.


Siniša Matasović,

predsjednik DHK SMŽ


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.