Kolumne

četvrtak, 16. rujna 2021.

Književnost – publicistika


Naklada Ljevak objavila je knjigu "Ni s kućom ni bez kuće: nakladnička djelatnost Hrvata u Novome Zelandu" autorica Ivane Hebrang Grgić i Ane Barbarić, stručnu i relevantnu rekonstrukciju niza društvenih aktivnosti novozelandskih Hrvata kroz povijest.

Prvi roman nagrađivanog književnika Romana Simića, "Iva, do Mjeseca i natrag", obiteljski roman za mlade obogaćen duhovitim i dramatičnim ilustracijama strip autora Stjepana Štefa Bartolića, objavljen je u izdanju Profila.

U suradnji s izdavačem Disput u parku ispred Bookse, 16. rujna, u 19 sati, održat će se razgovor o zbirci priča "Nepovredivo mjesto" Igora Ivka. Uz autora, knjigu će predstaviti pisac Damir Karakaš i urednik Ivan Tomašić, a razgovor će moderirati Ivana Dražić, urednica Booksinog portala.

Društvo prijatelja knjige "Milivoj Cvetnić" Hrvatska Kostajnica najavljuje 13. Kostajničke pjesničke susrete "Milivoj Cvetnić" koji će se održati u hotelu "Central," 17. rujna, u 19 sati, pod pokroviteljstvom Grada Hrvatska Kostajnica.

U četvrtak, 16. rujna, u 18 sati, u dvorištu Kuće Reichsmann u Đakovu održat će se druženje s autoricama Lidijom Deduš i Tanjom Stupar-Trifunović. Predstavit će se njihovo stvaralaštvo, a fokus će biti na Lidijinoj posljednjoj zbirci poezije "Razglednice iz prašnjave republike" te Tanjinom romanu "Otkako sam kupila labuda".

Ovogodišnja manifestacija" Susret riječi "održat će se 52. put u razdoblju od 17. do 19. rujna, a odvijat će se diljem Krapinsko – zagorske županije: Općina Bedekovčina, gradovi Zabok, Krapina i Klanjec te u Dvoru Veliki Tabor.

Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.