Kolumne

srijeda, 22. rujna 2021.

Književnost – publicistika 22.9.2021


 
Tri noviteta u OceanMoru
Naklada OceanMore objavila je nove naslove, knjigu novinara Philippea Lançona o preživljavanju i životu nakon atentata na Charlie Hebdo, roman o zahvalnosti i prijateljstvu Delphine de Vigan, te knjigu filozofa i intelektualca Jeana Améryja o "neizlječivoj bolesti" starenja.

Predstavljanje romana Damira Karakaša "Okretište"
Predstavljanje romana Damira Karakaša "Okretište", u izdanju Disputa, će se održati u petak, 24. rujna, u velikoj dvorani Zagrebačkog kazališta mladih, s početkom u 18 sati.

Nagrađene kratke priče na kreativnom natječaju "Strah u Koprivnici"
Na treći kreativni natječaj za najbolju kratku priču Knjižnice i čitaonice "Fran Galović" Koprivnica, koji se ove godine održao pod nazivom "Strah u Koprivnici", pristiglo je 19 priča, a 18 ih je odgovaralo uvjetima natječaja. Natječaj je bio anoniman, a na njega su se javili autori iz Koprivnice, Zadra, Zagreba, Vukovara, Ludbrega, Glogovca, Virja, Kašine i Selne.

Slavko Sobin: "Šapice i tajna zelene loptice"
Nakon velikog uspjeha slikovnice "Šapice" autora Slavka Sobina, objavljena je druga koji donosi nove priče neodoljive pseće družine. "Šapice i tajna zelene loptice" (Mozaik knjiga, 2021.) poučna je priča o važnosti prijateljstva, tolerancije i prihvaćanja drugačijih, o važnim stvarima koje djecu treba naučiti u najranijoj dobi.

Translator"s Corner: Jaume Cabre, "Eunuhova sjena"
Na tribini Translator"s Corner o prijevodu romana "Eunuhova sjena" i o uredničkom radu na njemu govorit će prevoditelj Boris Dumančić i urednica Sanja Jovičić. Tribina će se održati u Knjižari Fraktura 24. rujna, u 20 sati, a razgovor ćete moći pratiti uživo na YouTube kanalu Fraktura Najbolja Literatura i na FB profilu Fraktura – najbolja literatura.

"Hommage Afganistanu" - književno-prevodilačka tribina
"Hommage Afganistanu", književno-prevodilačka tribina u suradnji Hrvatskoga P.E.N. centra i Društva hrvatskih književnih prevodilaca, održat će se u petak, 24. rujna u 19 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Izvor:Culturnet.hr.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.