Kolumne

ponedjeljak, 13. rujna 2021.

književnost - publicistika 13.9.2021.

 


Marko Pogačar dobitnik je prvog Gulina, regionalne književne nagrade za poeziju

Dodjelom književne nagrade Stjepan Gulin za najbolju knjigu poezije objavljenu na području regije završen je prvi međunarodni festival suvremene književnosti ŠKURE (Šibenske književne ure) koji se od 9. do 11. rujna održavao u Šibeniku. Dobitnik prvog Gulina je Marko Pogačar za zbirku "Knjiga praznika".

16. Poezija to go
Najnovije Poezija to go - Druženje s pjesnicima bit će u utorak, 14. rujna, u Kulturno informativnom centru (KIC-u), s početkom u 19,30 sati. Svi zainteresirani prijenos mogu pratiti uživo na Facebook profilu Poezija to go.

Završen natječaj za najbolju knjigu na temu Domovinskog rata
Na tradicionalni natječaj za najbolju knjigu na temu Domovinskog rata "Bili smo prvi kad je trebalo", koji tradicionalno, pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, organizira Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) ove je godine pristiglo 18 naslova.

Susret s pjesnikom i prevoditeljem Guillaumeom Métayerom u Francuskom institutu
Hrvatski P.E.N. najavljuje susret s pjesnikom i prevoditeljem Guillaumeom Métayerom, gostom rezidencije za pisce Hrvatskog PEN-a, koji će se održati u utorak, 14. rujna, u 18 sati, u Francuskom institutu u Zagrebu.

Ivici Prtenjači V.B.Z.-ova nagrada za najbolji neobjavljeni roman
Četrnaesti Vrisak - riječki sajam knjiga i festival autora, počeo je u nedjelju,12. rujna, dodjelom ovogodišnje V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman, koja je pripala Ivici Prtenjači za roman "Sine, idemo kući".

Izvor:Culturnet.hr
 

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.