Kolumne

ponedjeljak, 21. lipnja 2021.

Održan 40. Susret hrvatskih zavičajnih književnika


vrijeme: 19.06.2021.

Jubilarni 40. Susret hrvatskih zavičajnih književnika, čiji je cilj poticanje i promicanje kvalitetnog književnog stvaralaštva hrvatskih zavičajnih književnika koji pišu hrvatskim jezikom, održan je putem ZOOM platforme, uz prijenos uživo na Facebooku Hrvatskog sabora kulture.

Kako je u ponedjeljak priopćeno iz Hrvatskog sabora kulture, u virtualnom svijetu stihova, priča i dramskih situacija u subotu, 19. lipnja susreli su se brojni autori iz gotovo cijele Hrvatske odabrani putem godišnjeg književnog natječaja Hrvatskog sabora kulture, krovne organizacije hrvatskog kulturno-umjetničkog amaterizma.

Najuspješnijim autorima dodijeljene su Plakete za književno stvaralaštvo, a posebnu vrijednost imaju dodijeljene plakete mladim autorima, kaže se.

Plaketu „Mihovil Pavlek Miškina“ za pjesništvo na književnom standardu dobila je Nada Vukašinović, iz Svetog Ivana Zelina, a za dijalektalno pjesništvo Aleksandar Horvat iz Ludbrega.

Plaketa „Slavko Kolar“ za prozno stvaralaštvo dodijeljena je Ivi Mijatoviću Ici iz Gradišta, a za prozno stvaralaštvo mladih autora Dajani Dragičević iz Supetra na Braču.

Plaketa „Kalman Mesarić“ za dramsko stvaralaštvo pripala je Tiboru Martanu iz Novog Marofa, a za dramsko stvaralaštvo mladih autora Maji Radman iz Splita.

Članovi ocjenjivačkog povjerenstva bili su Dubravka Crnojević-Carić i književnici Miroslav Mićanović i Ivan Babić, a tekstove odabranih autora interpretirao je glumac Robert Kurbaša. (Hina)


Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.