Kolumne

nedjelja, 27. lipnja 2021.

Obavijest o izložbi misli "Izlog u izradi"Domaćin projekta je Muzej općine Jelsa u suradnji s Općinskom knjižnicom i čitaonicom u Jelsi na otoku Hvaru.

Projekt se sastoji od izložbe misli "Izlog u izradi", koja u vidu prostornih instalacija od kojih su neke i interaktivne, prezentira odabrane tekstove iz istoimene zbirke oslikane od strane vizualne umjetnice Ane Mack.

Osim izložbe, koja će biti otovrena u knjižnici u Jelsi 23.7. i dostupna do 20.8., održat će se i ciklus radionica za djecu i za odrasle.

Cilj radionice za djecu je upoznavanje s knjigom kao medijem u stvaranju kojeg sudjeluju mnoga zanimanja. Čvrsto vjerujemo da upoznavanjem procesa izrade slikovnice/knjige gradimo odnos prema istoj. Osim toga, polaznike ćemo voditi kroz proces osmišljavanja vlastite priče, oslikavanje/ilustriranje te u konačnici izradu vlastite slikovnice, sa svim tehničkim zahtjevima, kako bi djeca na kraju radionice sa sobom ponijela vlastiti proizvod.

Radionice za odrasle koncipirane su s ciljem poticanja čitanje, promišljanja o pročitanom te da polaznici također formiraju i artikuliraju vlastite misli u tekstu i ilustraciji.

U svrhu promocije projekta izradili smo i fotografije izložaka

Osim toga, otvoren je i FB event;


Mirna Gott

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.