Kolumne

četvrtak, 13. svibnja 2021.

V.B.Z. predstavlja | Elizabeth Kay: "Sedam laži"


Roman Sedam laži uzbudljivo je štivo o zamršenom i toksičnom ženskom prijateljstvu, mračnoj opsesiji i svemu onome što riskiramo izgubiti u ime ljubavi… 

Jane i Marnie bile su nerazdvojne od svojih osnovnoškolskih dana. Iako fizički različite, imale su mnogo toga zajedničkog i dijelile su sve, pa i najintimnije tajne. Kasnije su se obje udale za zgodne i ambiciozne muškarce. Ali Jane nikad nije rekla Marnie jednu važnu stvar: da ne podnosi njezina bogatog i sebeljubivog muža Charlesa. Štoviše, od samog početka bio joj je odbojan, preglasan, samodopadan i egocentričan. A da je Jane bila iskrena – da nije izrekla svoju prvu laž, jednu od sedam laži, kada ju je Marnie pitala sviđa li joj se Charles – možda bi suprug njezine najbolje prijateljice još uvijek bio živ. Ovo je Janeina ispovijest, njezina prilika da priopći istinu.

No pitanje je: može li joj se vjerovati?


Elizabeth Kay
 

Britanska autorica Elizabeth Kay počela je karijeru kao asistentica u izdavačkoj kući Penguin Random House. Trenutačno je ondje zaposlena kao viša urednica, a istodobno je odlučila ozbiljnije se posvetiti svojoj spisateljskoj karijeri. Pisanjem priča bavi se još od djetinjstva, a „Sedam laži“ (2020.) njezin je prvi roman koji je postigao velik komercijalni uspjeh u Velikoj Britaniji, gdje je bio i jedan od najzapaženijih prvijenaca 2020. godine. Trenutačno radi na svome drugom romanu.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.