Kolumne

utorak, 11. svibnja 2021.

Pula: 'Sa(n)jam knjige u Istri' održat će se od 4. do 13. lipnja


vrijeme: 04.06.2021. - 13.06.2021.
mjesto: Pula

Pod sloganom 'Di smo?' u Puli će se od 4. do 13. lipnja održati 26. izdanje pulskog festivala knjiga i autora 'Sa(n)jam knjige u Istri', najavili su u utorak organizatori sajma.

Središnje mjesto okupljanja ljubitelja književnosti i prostor razgovora i predstavljanja autora bit će nadomak pulske Rive.

Naime, sajamski programi odvijat će se u dvorištu The Shipyard puba dok će festivalska knjižara biti smještena u jednoj od hala bivše tvornice Arena trikotaža.

Svečano otvorenje pulskog festivala knjiga i autora bit će u petak, 4. lipnja u podne, na arheološkom nalazištu tik uz Gradsku knjižnicu.

Ovogodišnje izdanje pulskog festivala "Sa(n)jam knjige u Istri", kako najavljuju organizatori, preplavit će poezija i glazba. Naime, pred publiku dolazi petnaestak vrsnih pjesnikinja i pjesnika predvođenih Petrom Gudeljom, a uz pratnju glazbenika na čelu s jazz trubačem Brankom Sterpinom i etno glazbenikom Dariom Marušićem.

Uz tradicionalni “Doručak s autorom”, kojeg će voditi kulturolog i pisac Aljoša Pužar, novost je i program pod nazivom “Nova lica Pule”.

"U prvotnoj ideji radilo se o debitantima. No ove godine činilo nam se kao dobra igra predstaviti u istom programu etablirane autore koji nekim slučajem nisu još predstavljali svoje knjige na Sajmu, i nove, izvrsne autore koji su tek kročili na literarnu scenu. Mislim da će ovaj program opstati i sljedećih godina. Živ je, nov je, ne ide "na sigurno", navela je u priopćenju direktorica Sajma Magdalena Vodopija.

Publici u Puli će se po prvi puta predstaviti Svetislav Basara, Želimir Periš, Ivana Bodrožić, Magdalena Blažević, Tanja Stupar-Trifunović, Ena Katarina Haller te Ivica Đikić, ali i brojni drugi autori i autorice sa svojim novim knjigama, dodala je Vodopija.

Među novitetima je i suradnja sa zagrebačkim Hrvatskim narodnim kazalištem (HNK), a glumci će nastupiti u režiji Ivica Buljana izvodeći stihove suvremenih hrvatskih pjesnikinja. U programu naslova ‘Moj cilj je - horizont’ predstavit će velikane slavenskog pjesništva.

Za one koji neće moći navratiti na 26. Sa(n)jam knjige u Istri, radijski i video prijenos uživo bit će dostupni na društvenim mrežama. (Hina)

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.