Kolumne

utorak, 11. svibnja 2021.

SubScena - Poezin: pjesnički slam performans


vrijeme: 15.05.2021. 18 h
mjesto: Zagreb

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride najavljuje pjesnički performans slam grupe Poezin iz Srbije, u subotu, 15. svibnja, u 18 sati. Izvedba će se održati u prostoru Filmskog studija Medika, Pierottijeva 11.

Zbog pandemije korona virusa, nemogućnosti normalne komunikacije i socijalizacije, kao i ugrožene kulturne razmjene, ideja ljudi okupljenih oko organizacije Poezin je vratiti život i kulturu u normalu i stvoriti pozitivan stav prema cijepljenju protiv COVID-a 19. Svi pjesnici koji će sudjelovati u kulturnim razmjenama cijepljeni su!

Performans izvode: Nikola Oravec, Damir Nedić, Radovan Božović i Milan Mijatović i specijalni gosti, slam pjsnici iz Zagreba, Mario Kovač i Hrvoje Mimica (MC Deda). Slam pjesnici će nastupiti u 4 kruga poezije. U svakom krugu poezije, slemeri će izvesti po jednu svoju (autorsku) pesmu u formi slam performansa.

Misija Poezina je uspostavljanje nove poetske scene u Srbiji kao i izgradnja mostova suradnje sa srodnim organizacijama u regiji svijetu. Svoju misiju realiziraju mapiranjem slam pjesnika i poetskih performera u Srbiji, produkcijom radova o slam poeziji i slam sceni, organizacijom poetskih i performerskih radionica, realizacijom poetskih događaja kao i povezivanjem i suradnjom sa slem pjesnicima i poetskim performerima iz regije i svijeta


SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Cirkorama, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. SubScena potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe te razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa.

Cjelogodišnji izvedbeni program SubScene počiva na lokalnim, regionalnim i međunarodnim autonomnim, ne-institucionalnim i tržišno neopterećenim produkcijama, koprodukcijama, gostovanjima te rezidencijalnim boravcima umjetnika/ca i umjetničkih skupina.

Program Subscena financijski su omogućili Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklada Kultura nova i Nacionalna Zaklada za razvoj civilnoga društva.


Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.