Kolumne

petak, 21. svibnja 2021.

58. Goranovo proljeće u Zagrebu i Rijeci od 4. do 6. lipnja


vrijeme: 04.06.2021. - 06.06.2021.
mjesto: Zagreb / Rijeka

Najstarija i najznačajnija domaća pjesnička manifestacija, 58. Goranovo proljeće koje se tradicionalno održava u ožujku, ove će se godine održati od 4. do 6. lipnja u Zagrebu i Rijeci, a ugostit će sedam europskih te 18 domaćih pjesnikinja i pjesnika svih generacija.

Kako se ističe u najavi, nakon što su, u pandemijskim uvjetima, 21. ožujka u Lukovdolu dodijeljene nagrade 58. Goranova proljeća, Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu Evelini Rudan te Goran za mlade pjesnike Vidi Sever, festivalski se program nastavlja u lipnju.

Od 4. i 6. lipnja u Zagrebu i Rijeci, festival će ugostiti sedam europskih i osamnaest domaćih pjesnikinja i pjesnika svih generacija.

U petak, 4. lipnja, na platou ispred Bookse u zagrebačkoj Martićevoj ulici, održat će se program posvećen festivalskom partneru, platformi Versopolis, koja se bavi promidžbom mlađeg europskog pjesništva.

Na pjesničkoj večeri nastupaju Alen Bešić (Srbija), Stanka Hrastelj (Slovenija), Sandra Hubinger (Austrija), Helen Mort (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Roland Orcsik (Mađarska).

U subotu, 5. lipnja, manifestacija se seli u Rijeku, gdje će se na terasi Slovenskog doma KPD Bazovica održati pjesničko čitanje na kojem će nastupiti domaći i strani pjesnici i pjesnikinje, Dejan Aleksić (Srbija), Alen Bešić (Srbija), Stanka Hrastelj (Slovenija), Sandra Hubinger (Austrija), Davor Mandić, Helen Mort (Ujedinjeno Kraljevstvo), Roland Orcsik (Mađarska), Robert Perišić, Evelina Rudan, Vida Sever i Peter Šulej (Slovačka).

U nedjelju, 6. lipnja, program se vraća u Zagreb, gdje će u dvorištu kluba Močvara biti organizirano završno pjesničko čitanje uz glazbeni program.

Tu će se moći čuti poezija svih festivalskih gostiju kao i niza festivalskih prijatelja – s Goranovcima će u Močvari biti Dejan Aleksić, Sanja Baković, Alen Bešić, Alen Brlek, Ana Brnardić Oproiu, Marjan Čakarević, Branko Čegec, Goran Čolakhodžić, Drago Glamuzina, Stanka Hrastelj, Sandra Hubinger, Dorta Jagić, Mateja Jurčević, Miroslav Kirin, Vanda Mikšić, Helen Mort, Adrian Oproiu, Roland Orcsik, Ivica Prtenjača, Evelina Rudan, Vida Sever, Ivan Šamija, Peter Šulej, a najavljeni su i gosti iznenađenja. (Hina)Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.