Kolumne

srijeda, 21. travnja 2021.

On-line promocija nove slikovnice „Vege Mucko Bucko“

 

Uoči Noći knjige 2021., koja će održati u petak 23. travnja, u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), Knjižnica i čitaonici Halubajska Zora u suradnji s Udrugom za kulturu „Ča?“ i spisateljicom Tatjanom Udović mag. cult., održat će on-line promociju nove slikovnice „Vege Mucko Bucko“.

Zbog epidemiološke situacije, iskoristit će se online kanali i društvene mreže, te će predstavljanje slikovnice „Vege Mucko Bucko“ biti dostupno svima putem Youtube kanala Udruge za kulturu „Ča“ i naravno, društvenih mreža, na taj način šireći radost čitanja i pisanja.

S obzirom da je tema Noći knjige 2021. „Ljekovita moć knjige“, lik Mucko Bucko iz bajke nas uči upravo tome – zdravom načinu življenja kroz zdravu vegansku prehrani i bavljenje sportom ili rekreacijom.

Recenzentica Tatjana Jedriško – Pančelat je napisala da posebno prijateljstvo mlade uspješne spisateljice i Mucka Bucka traje  u dobru i zlu, jer „Vege Mucko Bucko“ je nova priča, s novim anegdotama Mucka Bucka, koji se već pojavio u slikovnicama „Mucko Bucko na ravne“(2012.),  „Eko Mucko Bucko“ (2014.) te u Zbirci dječjih radova „Mucko Bucko“ (2013) koja je nastala kao produkt likovno-literarnog natječaja Udruge za kulturu „Ča?“ na temu Mucka Bucka.

Recenzentica  tvrdi da Mucko Bucko i autorica žive zajedno u pozitivi, uče i duhovno rastu pružajući primjer brojnim čitateljima. U ovoj čakavskoj bajci u stihu poučavaju nas zdravom životu kroz vegansku prehranu i recepte za prste/šapice polizati te podsjećaju na nužnost bavljenja sportom ili rekreacijom. 

Mnoga djeca pronaći će u Mucku Bucku prijatelja s kojim se mogu družiti i učiti. On će unijeti u njihove živote uspješnost i slobodu gledanja s pozitivom na svijet. Pomoći će i odraslima da na ugodniji način djeci ukazuju na kvalitetan način življenja te da u školama i vrtićima prate njegove doživljaje. Recezentica nas savjetuje: „Postani i ti njegov prijatelj!“

„Autorica i Mucko Bucko  posebno cijene vrijednosti prijateljstva i zdravog načina života.  S njima je radosno koračati kroz život“, zaključuje recenzentica Tatjana Jedriško – Pančelat.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.